Sign in with
Sign up | Sign in
Your question
Solved

Overclocked 9400 GT 1 GB too much, now no display

Tags:
  • Graphics Cards
  • Overclocking
Last response: in Overclocking
Share
October 31, 2012 6:03:17 AM

Hi,
I overclocked my graphics card NVidia 9400 GT 1 GB to about 685 MHz (default 550), and also played AC II just fine. But now after rebooting, my monitor does not start ? have i shot myself in the foot by overclocking this much ? :o 
Also, I used RivaTuner to overclock (also had set it to use 685 MHz on reboot :??:  ), and also used GPU-Z yesterday to monitor my GFX-card temperature etc. It did not rise more than 61 degress celcius.
Please help. What should be done?

More about : overclocked 9400 display

a b U Graphics card
a c 92 K Overclocking
October 31, 2012 7:08:41 AM

Does your motherboard feature on board graphics or are you completely dark here? If you have on board graphics capabilities, you may be able to go that route to lower your GPU clock.
If you do not have that feature, I'm at a loss
m
0
l
October 31, 2012 9:47:40 AM

C12Friedman said:
Does your motherboard feature on board graphics or are you completely dark here? If you have on board graphics capabilities, you may be able to go that route to lower your GPU clock.
If you do not have that feature, I'm at a loss


Thanks for the reply.
Yes, I have i5 3550 which has integrated graphics, and Gigabyte: GA-H77M-D3H, which has a VGA and DVI port as well.. Can anything be done ?
m
0
l
Related resources

Best solution

a b U Graphics card
a c 92 K Overclocking
October 31, 2012 12:32:45 PM

You have a few options then. The first and (I think) easiest would be to use one of the on board connectors (VGA, HDMI or DVI) to connect to your monitor. If you can get a display through that connection, simply go into your graphics card overclocking utility and bring your clocks closer to stock.
Share
November 7, 2012 3:13:03 PM

Best answer selected by friendz101.
m
0
l
November 7, 2012 8:46:48 PM

did it work?
m
0
l
August 16, 2013 9:43:02 AM

please i have same problem help me brother when i use intregated graphics and open my evga overlcoker its says gpu not detected t
m
0
l
!