Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

USB 3.0 @ 5ms/s

Tags:
  • Hard Drives
  • USB3
  • Motherboards
  • External Hard Drive
  • Storage
Last response: in Storage
Share
February 29, 2012 9:16:13 PM

Hello!

I recently got a new motherboard with 2 USB 3.0 ports on it. I plugged in my USB 3.0 500g Hitachi external hard drive and I am getting transfer rates of around 5 mb/s!!!!! This is really strange because when I plug it into my USB 2.0 ports I get 36mb/s. Any help would be appreciated, I have USB 3.0 enable on my motherboard too! I even have the latest etron USB 3.0 controller drivers. Thanks!~

Eagleman

More about : usb 5ms

February 29, 2012 9:19:35 PM

It is strange, but I've had that on occasion with my system. A restart solved the problem. Only had it once though, there's not much I can say about it.
m
0
l
February 29, 2012 9:21:17 PM

N.Broekhuijsen said:
It is strange, but I've had that on occasion with my system. A restart solved the problem. Only had it once though, there's not much I can say about it.



I have tried that :/ 
m
0
l
Related resources
February 29, 2012 9:24:24 PM

have you tried contacting the motherboard maker?
m
0
l
February 29, 2012 10:11:32 PM

gregck said:
have you tried contacting the motherboard maker?


No, didnt think they would be able to help much. I went through the manual though.
m
0
l
February 29, 2012 10:27:53 PM

Eagleman1 said:
No, didnt think they would be able to help much. I went through the manual though.


Have you tried that external on another PC with USB 3.0? The controller on the drive could require an update or may be faulty.
m
0
l
!