Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

Catalyst 10.2 DL links,post your results

Last response: in Graphics & Displays
Share
February 17, 2010 4:19:31 PM
February 17, 2010 5:23:35 PM

Edited with new links
m
0
l
February 17, 2010 7:27:22 PM

Compared to Cat 9.12 hotfix here are my results:
Stalker Call Of Pripyat benchmark:
I got an average of 1-2 FPS more with 10.2 drivers
Crysis:
Didn't change
FC2:
My average FPS didn't change but my min FPS rose by 2 and my max FPS rose by 13.
Batman:
Cat 9.12 hotfix: Avg: 137.705 - Min: 72 - Max: 195
Cat 10.2:Avg: 202.902 - Min: 78 - Max: 301
An impressive gain in Batman as you see.
Overall its a good driver for me,make sure you download the CrossFire Application profile if you are running CrossFire.
m
0
l
Related resources
February 18, 2010 1:17:18 AM

Hey what's the crossfire extension you mentioned in the other thread ? I thought it would come with the driver package.
m
0
l
February 18, 2010 1:55:31 AM

Wow those are impressive changes Maziar. I better upgrade now! =)
m
0
l
February 18, 2010 2:14:29 AM

Oh wait, i see it, does this profile actually give us anything now, or do we have to wait for new games to be released ?
m
0
l
February 18, 2010 10:38:25 AM

Thanks, I'm downloading it now.
m
0
l
February 18, 2010 11:48:57 AM

anyone~~ still see a grey screen, stripes, or black screen / crashing game in this patch?????


my 5750 got black screen, grey screen when playing games every 5-10minutes~
m
0
l
February 18, 2010 1:24:54 PM

Maziar said:
to annisman,here is the CrossFire application that i meant:
http://game.amd.com/us-en/drivers_catalyst.aspx?driver=...
It seems it helps quite a lot in some games such as batman.

to bhaberle:
Thanks :)  yup it seems a good driver


Just downloaded it, it *appears* to fix some issues with ETW.
m
0
l
February 18, 2010 1:52:20 PM

daridam90 said:
anyone~~ still see a grey screen, stripes, or black screen / crashing game in this patch?????


my 5750 got black screen, grey screen when playing games every 5-10minutes~

I haven't had one yet
m
0
l
February 18, 2010 2:20:21 PM

I'll give it a shot when i get some time:)  thnx
m
0
l
February 18, 2010 2:36:03 PM

Maziar said:
I haven't had one yet



Totally random question here Maziar, do you live in Iran ?

What do you think of that nut-job ahmadinejad ?


Just wondering thanks.
m
0
l
February 18, 2010 3:26:06 PM

i has finished install it~~
grey stripes is not appear again~~ and i got more fps in Dirt2~ hmm 4-8fps
also COD MW2~~

upzz~~ but grey screen still appear~~~
crashing in Fps online game , Cross Fire(US), Point Blank(Indonesian)

in 10.1 i got this crash every 5-10mnt~~
in 10.2 i got this when i playing every 40~60minutes~


-------------
Athlon 7750 BE 2,7ghz, HIS HD5750 1GB DDR5, Gigabyte 785G, 2x1gb team xtreem, WDC GP 640gb, Simbadda 8500BTX 500W~
m
0
l
February 18, 2010 4:24:44 PM

If the grey screen only happens in those games,try disabling Catalyst AI for those games
m
0
l
February 18, 2010 4:27:42 PM

Annisman said:
Totally random question here Maziar, do you live in Iran ?

What do you think of that nut-job ahmadinejad ?


Just wondering thanks.

Check your PM's,i don't want to go off-topic here :) 
m
0
l
February 18, 2010 4:30:29 PM

Maziar said:
Check your PM's,i don't want to go off-topic here :) 


That's fair, I should have remembered that function.
m
0
l
February 18, 2010 4:52:23 PM

I've never had issues with the older ATI drivers, I download this version only to get higher FPS.
m
0
l
February 19, 2010 12:25:34 AM

My 3DMark06 results: overall 20025

SM2.0: 7597
SM3.0: 9946
CPU: 5369

Specs:

Core 2 Quad 9650@3.6Ghz w/Noctua cooler
Asus P5Q SE
2x2GB OCZ Reaper DDR2-8500 1066Ghz 2.10v
Sapphire Radeon 5870 1GB (stock speeds)
Intel X25-M 80GB
Samsung Spinpoint F3 1TB
Antec Earthwatts 650w
Lian-Li PCB-25B Blue Ring
m
0
l
February 19, 2010 3:17:34 AM

For those that were having the green spots and other issues leading up to the vertical line crash in 2d. I was having those issues as well, I uninstalled AMD GPU OC tool, MSI afterburner and any other OC tools, used windows to uninstall the previous drivers, rebooted, then driver sweeper, rebooted, then went and uninstalled catalyst (using the "express uninstall of all ATI software" option, rebooted, installed the 10.2 package with CCC and my system has been stable as a rock without a single errant pixel ever since.

Quite happy about it as well as I was getting sick of having to manually set clocks to maintain some amount of stability, interestingly enough it looks like on 10.2 the mem clock is locked at 1200 and the low load setting for the processor is 400 so the drivers just did was I was doing only better. I was beginning to think the card was defective, the downside...You cant overclock the card at all, if you so much as check the overdrive box and hit apply it reverts back to the previous stock clock speeds of 157/300, which tells me 10.2 was a quick fix just to adjust the clocks enough to get cards working for all those who were having issues, I expect the next iteration to have the ability to overclock, also I lost about 300pts on 3dMark Vantage, though not a huge loss because games still play great, as long as that holds up my vantage score means nothing.

Just thought I would post in case anyone was having the same issue, and figured here was the place rather than cluttering up the board when there was already something dedicated to 10.2


3dMark Vantage scores
H11875 (GPU 11823 CPU 12174)
P15247 (GPU 16565 CPU 12308)
E28565 (GPU 52501 CPU 12064)


Phenom II 940 (OC'd 3.6Ghz)
XFX 5870
Gigabyte GA-MA770-UD3
8gb Kingston Hyper-x 1066
Antec 650w Truepower new
Vista 64bit Ultimate
m
0
l
February 19, 2010 3:28:00 AM

Maziar said:
If the grey screen only happens in those games,try disabling Catalyst AI for those games


yes, i try with disabling Catalyst AI~ nothing change~
i still got grey screen crash after 30minutes when playing that game~~~~~~


i very very confused with this card
because it my first time i moved to ATI graphics~~
m
0
l
February 19, 2010 6:26:54 AM

Well today when i turn on my PC and after windows came up,everything froze so i had to restart.
to daridam:
Have you tried older drivers like 10.1 or 10.1 hotfix ?
m
0
l
February 19, 2010 8:29:37 AM

yess~~ i tried both but it nothing change~~
hm.. but now is fine~~

check this out

-----------------
ALL~~ guys~~

now i know what the cause of the grey screen etc

First, we know it cause by driver, then AMD just launch 10.2 CCC yesterday,
but in my case,, 10.1 , 10.1 + hotfix, and 10.2 doesnt make my system fine, still got a crash~~
then i try,
1. Catalyst AI -- Disabled
2. Wait For Vertical Refresh --- Yes ( for me 60 constant fps is better than higher fps but have tearing display )
it still crash~~ gray screen~

Last, i try to Downclock the CoreClock and Memory Clock with ATI overdrive~~
----- Current Before
core 675 700
mem 1100 1150

And, it works~~ my system is not crash again~
-----------------

i think that, this crash not cause by ATI CCC only but the clock of GPU and memory too~~
i hope AMD fix it all, and launch latest CCC again soon~~ and i dont neet downclock my ATI again~~



-----------------
Athlon 7750 BE 2.7ghz, Gigabyte MA785G UD3H, Team Xtreem Dark 2x1GB DDR2 800, WDC GP 640GB, HIS HD5750 1GB DDR5, simbadda 8500BTX 500W PSU
m
0
l
February 22, 2010 7:33:57 PM

10.2 resolved the "Display driver amdkmdap stopped responding and has successfully recovered" crashing I had at least once every day since I bought my 5870 card, three days since I installed 10.2 and nothing...no crashes or other issues...my reliability history becomes almost boring now.
Performance was a secondary issue to me as I was quite close to return the card.
m
0
l
March 3, 2010 5:20:43 PM

I tried to install 10.2 a few times, and each time my PC would get a BSOD and I'd have to reboot in safemode to uninstall. I can use 10.1 just fine though.

Win7 Pro 32 bit
3870x2 and 3870 Xfire
m
0
l
March 4, 2010 6:37:36 AM

Have you tried 10.2 hotfix too ?
m
0
l
March 4, 2010 6:30:21 PM

Have not tried the hotfix, and I didn't even know it existed until I read your post. I'm not going to try until I see some information about other 3800 series users having trouble with 10.2. So far I seem to be the only one with issues.

It's too much trouble to go through when 10.1 works, unless the Xfire profiles are really worth getting.
m
0
l
March 4, 2010 6:39:55 PM

After some searching, I've ran across a few posts on the AMD forums with users having the same problem as myself, albeit with 4000 series cards. I have yet to see a solution so I'll stick with 10.1 for now. I would like to upgrade to a single card, maybe a 4850 or 4870 (if prices drop a bit), so maybe it's not worth fretting over.
m
0
l
!