Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

HELP!! I need help with sending out mail. PLEASE HELP! 2nd..

Last response: in Windows XP
Share
November 15, 2004 2:54:42 AM

Archived from groups: microsoft.public.inetexplorer.ie6.outlook,microsoft.public.windowsxp,microsoft.public.windowsxp.help_and_support,microsoft.public.windowsxp.configuration_manage,microsoft.public.windowsxp.general (More info?)

Any guesses would be much appreciated.

I have a computer that has no problem receiving email with or without
attachments. It will send email without attachments and only one line
of text. But times-out when sending email WITH attachments or with
more than one line of text. I've double checked all the settings. I
have installed other email clients with the same exact results. (the
Bat, Thunderbird)

This problem started about a month ago with no apparent connection to
an event. It worked fine for many months prior.

I did have Zonealarm (firewall) and AVG (antivirus) installed. But I
thought they might be the cause and I uninstalled them. But that
didn't help.

I've even tried installing SP1 over itself. Now I just installed SP2
on top of SP1. It still has the same problem.

After timing out the error message is 10053 in Outlook.

I connect to the Internet with SBCGlobal.

Here's my chain.

My computer Other computer
---------------------------------------------------------------------------
XP XP SP1
Linksys net card v5 Linksys net card v4
(both are connected to the following)
Linksys Router BEFSR41
2WIRE Homeportal 1000HW

Specs:
I have two computers. One with XP Pro and the problem computer with
XP Pro SP1. (now both computers are running XP SP2).

I have them setup basically identical.
They are both connected to a Linksys router that then connects to a
the 2WIRE router/dsl modem.

Thank you.

More about : sending mail 2nd

Anonymous
November 15, 2004 2:54:43 AM

Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.general,microsoft.public.windowsxp.help_and_support (More info?)

Post the complete, verbatim error message.
--
~Robear Dyer (PA Bear)
MS MVP-Windows (IE/OE)

newbie wrote:
> Any guesses would be much appreciated.
>
> I have a computer that has no problem receiving email with or without
> attachments. It will send email without attachments and only one line
> of text. But times-out when sending email WITH attachments or with
> more than one line of text. I've double checked all the settings. I
> have installed other email clients with the same exact results. (the
> Bat, Thunderbird)
>
> This problem started about a month ago with no apparent connection to
> an event. It worked fine for many months prior.
>
> I did have Zonealarm (firewall) and AVG (antivirus) installed. But I
> thought they might be the cause and I uninstalled them. But that
> didn't help.
>
> I've even tried installing SP1 over itself. Now I just installed SP2
> on top of SP1. It still has the same problem.
>
> After timing out the error message is 10053 in Outlook.
>
> I connect to the Internet with SBCGlobal.
>
> Here's my chain.
>
> My computer Other computer
> ---------------------------------------------------------------------------
> XP XP SP1
> Linksys net card v5 Linksys net card v4
> (both are connected to the following)
> Linksys Router BEFSR41
> 2WIRE Homeportal 1000HW
>
> Specs:
> I have two computers. One with XP Pro and the problem computer with
> XP Pro SP1. (now both computers are running XP SP2).
>
> I have them setup basically identical.
> They are both connected to a Linksys router that then connects to a
> the 2WIRE router/dsl modem.
>
> Thank you.
November 15, 2004 2:54:43 AM

Archived from groups: microsoft.public.inetexplorer.ie6.outlook,microsoft.public.windowsxp,microsoft.public.windowsxp.help_and_support,microsoft.public.windowsxp.configuration_manage,microsoft.public.windowsxp.general (More info?)

"newbie" <nowhere@here.org> wrote in message
news:mgrfp0tp26vg39ftoarn4o33ouaikhgm4o@4ax.com...
> Any guesses would be much appreciated.
>
> I have a computer that has no problem receiving email with or without
> attachments. It will send email without attachments and only one line
> of text. But times-out when sending email WITH attachments or with
> more than one line of text. I've double checked all the settings. I
> have installed other email clients with the same exact results. (the
> Bat, Thunderbird)
>
> This problem started about a month ago with no apparent connection to
> an event. It worked fine for many months prior.
>
> I did have Zonealarm (firewall) and AVG (antivirus) installed. But I
> thought they might be the cause and I uninstalled them. But that
> didn't help.
>
> I've even tried installing SP1 over itself. Now I just installed SP2
> on top of SP1. It still has the same problem.
>
> After timing out the error message is 10053 in Outlook.
>
> I connect to the Internet with SBCGlobal.
>
> Here's my chain.
>
> My computer Other computer
> ---------------------------------------------------------------------------
> XP XP SP1
> Linksys net card v5 Linksys net card v4
> (both are connected to the following)
> Linksys Router BEFSR41
> 2WIRE Homeportal 1000HW
>
> Specs:
> I have two computers. One with XP Pro and the problem computer with
> XP Pro SP1. (now both computers are running XP SP2).
>
> I have them setup basically identical.
> They are both connected to a Linksys router that then connects to a
> the 2WIRE router/dsl modem.
>
> Thank you.
>
Are you using SBC yahoo? If so try changing your smtp setting to
smtp.sbcglobal.net, if they are not already set to that. I have seen posts
that said other people couldn't send and got that same error code if the
setting was smtp.sbcglobal.yahoo.com.
Apparently the SBC SMTP servers are a bit flaky. Worth a try.
Related resources
November 15, 2004 2:54:43 AM

Archived from groups: microsoft.public.inetexplorer.ie6.outlook,microsoft.public.windowsxp,microsoft.public.windowsxp.help_and_support,microsoft.public.windowsxp.configuration_manage,microsoft.public.windowsxp.general (More info?)

This may be helpful.
http://tinyurl.com/3ne9l
Good luck.
"newbie" <nowhere@here.org> wrote in message
news:mgrfp0tp26vg39ftoarn4o33ouaikhgm4o@4ax.com...
> Any guesses would be much appreciated.
>
> I have a computer that has no problem receiving email with or without
> attachments. It will send email without attachments and only one line
> of text. But times-out when sending email WITH attachments or with
> more than one line of text. I've double checked all the settings. I
> have installed other email clients with the same exact results. (the
> Bat, Thunderbird)
>
> This problem started about a month ago with no apparent connection to
> an event. It worked fine for many months prior.
>
> I did have Zonealarm (firewall) and AVG (antivirus) installed. But I
> thought they might be the cause and I uninstalled them. But that
> didn't help.
>
> I've even tried installing SP1 over itself. Now I just installed SP2
> on top of SP1. It still has the same problem.
>
> After timing out the error message is 10053 in Outlook.
>
> I connect to the Internet with SBCGlobal.
>
> Here's my chain.
>
> My computer Other computer
> ---------------------------------------------------------------------------
> XP XP SP1
> Linksys net card v5 Linksys net card v4
> (both are connected to the following)
> Linksys Router BEFSR41
> 2WIRE Homeportal 1000HW
>
> Specs:
> I have two computers. One with XP Pro and the problem computer with
> XP Pro SP1. (now both computers are running XP SP2).
>
> I have them setup basically identical.
> They are both connected to a Linksys router that then connects to a
> the 2WIRE router/dsl modem.
>
> Thank you.
>
November 16, 2004 1:43:06 AM

Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.general,microsoft.public.windowsxp.help_and_support (More info?)

On Sun, 14 Nov 2004 18:58:39 -0500, "PA Bear" <PABear@mvps.org> wrote:


> Post the complete, verbatim error message.


Here it is.

------------------------------------------------------------------------------------------
Your server has unexpectedly terminated the connection.
Possible causes for this include server problems, network
problems, or a long period of inactivity. Subject 't2',
Account: 'SBCYahoo', Server: 'SMTP.SBCGLOBAL.YAHOO.COM',
Protocol: SMTP, Port 25, Secure (SSL): no, Socket Error: 10053
Error Number 0x800CCC0F
--------------------------------------------------------------------------------------------

I hope this tells you something. Thanks for the help.
Anonymous
November 16, 2004 1:43:07 AM

Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.general,microsoft.public.windowsxp.help_and_support (More info?)

Always include all of the previous message in your replies to the newsgroup,
please.

Disable email scanning by your anti-virus application. It provides no
additional protection and even Symantec says it's not necessary:

<paste>
Disabling email protection does not leave you vulnerable to viruses and
malicious software in email. It is a separate layer of protection in
addition to Auto-Protect. Auto-Protect scans any incoming files, including
email, as they are saved to your hard drive. As long as you keep your virus
definitions up to date with LiveUpdate, and keep Auto-Protect enabled and
set to scan files as they are created or downloaded, your system is fully
protected.
</paste>
http://service1.symantec.com/SUPPORT/nav.nsf/df0a595864...

Error 0x800ccc0d or 0x800ccc0f When Receiving and Sending E-Mail
http://support.microsoft.com/?kbid=813514

Troubleshooting error messages that you receive when you are using OL and OE
http://support.microsoft.com/?kbid=813514
--
OE6-specific newsgroup:
news://msnews.microsoft.com/microsoft.public.windows.inetexplorer.ie6_outlookexpress

~Robear Dyer (PA Bear)
MS MVP-Windows (IE/OE), AH-VSOP

What You Should Know About Spyware
http://www.microsoft.com/athome/security/spyware/deviou...

newbie wrote:
> On Sun, 14 Nov 2004 18:58:39 -0500, "PA Bear" <PABear@mvps.org> wrote:
>
>
> > Post the complete, verbatim error message.
>
>
> Here it is.
>
> ------------------------------------------------------------------------------------------
> Your server has unexpectedly terminated the connection.
> Possible causes for this include server problems, network
> problems, or a long period of inactivity. Subject 't2',
> Account: 'SBCYahoo', Server: 'SMTP.SBCGLOBAL.YAHOO.COM',
> Protocol: SMTP, Port 25, Secure (SSL): no, Socket Error: 10053
> Error Number 0x800CCC0F
> --------------------------------------------------------------------------------------------
>
> I hope this tells you something. Thanks for the help.
!