Sign in with
Sign up | Sign in
Your question
Solved

Problem with the Asus GTX 560 TI

Last response: in Overclocking
Share
January 3, 2013 7:56:49 AM

Hi, I managed to overclock my Asus GTX 560 TI to 1000 core clock and 3300 memory clock at 1.07 V.
FurMark gave me about a 2117 and my highest temperature was at 77 celcius, the average fps was at 35/36.

But I have a problem now in my game Planetside 2. The first time I got the graphics card today and tried it out on the highest settings, I didn't have any lag but the FPS wasn't high. But after overclocking the graphics card, I get lag from turning around in game. It's like the game freezes to load something.
I didn't have this problem before, and now I have it with and without the overclock.


What is happening?

More about : problem asus gtx 560

a b U Graphics card
January 3, 2013 8:12:39 AM

update your drivers and tell abt your psu.
m
0
l
January 3, 2013 8:14:36 AM

The drivers are up to date and I have a Corsair 750 watt PSU.

I also notice that the game loading time seems longer too.

I would like to add that I did overclock the memory clock to 3399 and also overclocked the core clock to 1021, would that have broke my card?
m
0
l
Related resources
January 3, 2013 8:25:45 AM

Okay, I reinstalled my drivers with the clean install option. I think it fixed the problem.

I'm guessing that when I installed this asus smartdoctor utility after the driver, it might've screwed something up.
m
0
l
a b U Graphics card
January 3, 2013 8:32:57 AM

for OC try to use MSI Afterburn.
m
0
l
January 3, 2013 8:34:28 AM

Simu said:
for OC try to use MSI Afterburn.


Even if the Asus SmartDoctor is made for my card?
m
0
l

Best solution

a b U Graphics card
January 3, 2013 12:12:48 PM

yup dude!!
Share
January 3, 2013 6:57:55 PM

Best answer selected by drpastah.
m
0
l
!