Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

SSD not showing anywhere in new build what do I do to fix this?

Last response: in Storage
Share
Anonymous
a b G Storage
March 25, 2012 8:48:43 AM

I just finished my build everything works fine so far except one thing. My SSD will not show up anywhere including the BIOS. I have tried everything. I have an old HP Desktop that runs vista and is approx 5 years old. I plugged my SSD in place of the existing hard drive and it showed in the BIOS in that machine. In my Build nothing. How come and what can I do to fix this.

SSD Intel 320 series 160 gb 2.5 inch Silver

Haf x RC942
980x
Rampage Extreme 3
Corsair dominator 16 gb
Seagate 3 tb
Water Cooled (Custom

More about : ssd showing build fix

a c 529 G Storage
March 25, 2012 11:13:31 AM

Clear your CMOS on your motherboard. Then connect only your SSD and the CD/DVD drive that you're using to install your O/S.

See if that helps.
m
0
l
Related resources
March 25, 2012 11:57:00 AM

Yes and set port to ahci aswell...
m
0
l
Anonymous
a b G Storage
March 25, 2012 7:53:41 PM

I set port to AHCI already and still nothing. Also tried different sata ports
m
0
l
a c 263 G Storage
March 25, 2012 8:34:05 PM

And the ports you are hooking up to are enabled in BIOS not all of them are native? You got both Jmicron and Marvell ports on top of the native Intel ports. Does a HDD work on them?
m
0
l
Anonymous
a b G Storage
March 25, 2012 9:47:31 PM

rolli59 said:
And the ports you are hooking up to are enabled in BIOS not all of them are native? You got both Jmicron and Marvell ports on top of the native Intel ports. Does a HDD work on them?


Yes I have a 3 tb hard drive that works perfect in all ports. I have also tried the ssd in different Sata ports and nothing.

m
0
l
a c 263 G Storage
March 25, 2012 11:42:52 PM

That is really strange!
m
0
l
!