Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

I am seeking an exact answer

Last response: in Motherboards
Share
October 31, 2010 2:01:11 AM

Winsows 7 express gate error. Comupter right out of the box, afer it starts to load windows about 20 sec later it shuts off. Help


System Specifications:

Processor : :Intel XEON Dual Core 2.33GHz Server Computing Series
CPU Cooler : Evercool 95mm. ever lubricate CPU Cooler
Video Card : Intel GMA X4500HD
Motherboard : ASUS P5Q-EM LGA 775 Intel G45 HDMI ATX Intel Motherboard
System Memory : Patriot Viper 4GB (2 x 2GB) 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 1066 (PC2 8500) Dual Channel Gaming Kit Desktop Memory

Computer Case : NZXT GAMMA Gaming Series GAMA- Black Steel ATX Mid Tower Computer Case

DVD/CD Burner :ASUS Black 24X DVD+R 8X DVD+RW 16X DVD-ROM 48X CD-ROM 2MB Cache SATA


Hard Drive : :Seagate Barracuda 500GB 7200 RPM 32MB Cache SATA 3.0Gb


Power Supply : COOLER MASTER Elite 460W ATX12V V2.31 Power Supply SLI ready

Hope this is the infomation I need to get some ideas. Stroker99










More about : seeking exact answer

a b V Motherboard
October 31, 2010 2:02:39 AM

You can't get an exact answer esp. when you don't provide enough info.
m
0
l
October 31, 2010 2:08:50 AM

Im kinda new at this what info should i supply? Not knew to computers just this comp. stroker99
m
0
l
Related resources
October 31, 2010 2:21:52 AM

Shadow703793 said:
You can't get an exact answer esp. when you don't provide enough info.



I have added some info. Thank You
m
0
l
a b Ĉ ASUS
a b V Motherboard
October 31, 2010 2:32:09 AM

Disable Express Gate in BIOS. Does that solve the problem?

If so, do whatever is necessary to re-install Express Gate.

If the PC still shuts down after "20 sec" into windows boot, its likely either heat (eg Loose heat sink on the processor) or a psu/gpu problem that pops up once the graphics drivers are loaded and significant power is drawn. In your case, the gpu is the mobo.

m
0
l
November 2, 2010 2:09:11 AM

Twovoxer
Thank you for your advice after trying alot of trys. I finally got into bios and got to the disable the gate as I only had 45 sec to work with. It would quit just as I got there. Then it started up and was running beautiful for about 10 or 15 min and shut off. From there on it was useless. So I boxed it up and sent it back to the Seller. Thanks Again for all you help. Regards stroker99








m
0
l
!