Cpuid and hwinfo different readings, cause for concern? 3570k

Hi, I just upgraded to the asrock z77 extreme 4 and im trying to overclock my 3570k. The overclock i previously had was 4.4ghz @1.32 v using the offset method with z68 pro3 gen3.

With this board the only things i have changed are:

i have set multiplier to 44

Changed additional turbo voltage to +0.004

I have set manual voltage to 1.245 as that is all i could get it stable at.


My problem is that with hwinfo my vcore is still showing 1.32, while in cpuid it's showing 1.24, which makes me think cpuid is correct but under that in cpuid is where my real concern is, it's showing vin1 as 1.8v, avcc as 3.6v, and 3vcc as 3.4v.

If anyone could take a look at these screenshots and tell me if i have any cause for concern and need to dial back the overclock that would be awesome. cheers.

http://dl.dropbox.com/u/59654549/Dwm%202013-02-06%2022-54-40-84.bmp

http://dl.dropbox.com/u/59654549/Dwm%202013-02-06%2022-54-49-00.bmp
2 answers Last reply
More about cpuid hwinfo readings concern 3570k
  1. Cpuz shows LLC vcore, I don't think the other is reading it, You should be fine if your temps are within specifications.
  2. patrick47018 said:
    Cpuz shows LLC vcore, I don't think the other is reading it, You should be fine if your temps are within specifications.


    Cheers man, hope your right. Still dont get why cpuz shows 160 degrees celcius for timpin4. Gonna go with a false reading i guess.
Ask a new question

Read More

CPUs Overclocking ASrock