Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

AMD Phenom x3 8400 CPU problems

Last response: in CPUs
Share
June 27, 2010 4:59:18 PM

Hello ,my problem is my cpu amd phenom 8400 x3 ,he don't working ,motherboard is supported am2+ cpu's now i'm using amd athlon x2 3800+ and works fine,but when i install 8400 when windows starting i get blue screen (http://en.wikipedia.org/wiki/Machine_Check_Exception) or another one that tells me to remove new installed hardware,
I tried:
restart bios,choose optimal and fail settings
Change RAM memory
Ubuntu don't runnin just stoped at start procces
Windows 7 when tryng to install i get blue screen
windows xp then i too getting blue screen when setup starting.
I tried hirens boot cd 10.6 and mini xp and mini linux worked fine i pass the all test's on hirens but nothing wrong everythings working very good.So where is the problem ?(thank you for your help and sorry for my english)But i'm tired O_O
a c 131 à CPUs
a b À AMD
June 28, 2010 12:54:51 AM

To be able to help you we need to know the error code from the Blue screen of death. Then tell us how your google search for that error went.
July 12, 2010 1:32:21 PM

stop:0x00000124(0x00000000 0x8148501c 0xb6000000 0x0003010b)
Related resources
July 12, 2010 4:46:04 PM

any ideas?
a c 131 à CPUs
a b À AMD
July 12, 2010 6:59:06 PM

madoplen said:
any ideas?

Anything here:
http://www.google.ca/search?sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=...
Or nothing useful?


Although I can't see it being a likely cause, the older phenoms with a 8x00 number had a terrible bug called the TLB bug, but I don't believe it would cause a BSOD like that. It was fixed in the 8x50 model numbers. There were also bios patches that reduced CPU performance in exchange for eliminating the bug.

When does it occur? Every boot up before windows finishes loading?

Check your bios setting after inserting the phenom to make sure the settings are correct for FSB.

I assume with hirens you checked the hard drive and memory for errors. Did you check CPU stability too?

That's all I can really think of. If you keep having problem, let me know and I'll see if I can come up with anything else. What is your motherboard brand and model?

sorry for my english
Your english is better than a lot of people on this forum who's first language is english. :D 
a c 83 à CPUs
a b À AMD
July 12, 2010 7:06:13 PM

What motherboard do you have? Are you absolutely sure the 8400 is supported? It's the only thing I can think of that Enzo Matrix didn't already mention.
July 12, 2010 7:12:25 PM

I tried search problems at google but nothing ,not at finish at start loading
my pc spec:p rocessors - AMD Phenom(tm) amd x2 3800+
Video controller - Geforce quadro fx 3450
Sound device - Realtek High Definition Audio
BIOS - American Megatrends Inc. V3.09
Motherboard - MS-7304VP-A12, Manufacturer: FUJITSU SIEMENS, Version: 1.2
Disk drives - 160GB SATA1
Physical memory - 2 * 2048MB DDR2
Network adapters - Realtek RTL8168C(P)/8111C(P) Family PCI-E Gigabit Ethernet
NIC (NDIS 6.0)

My old exactly default hardware:
Processors - AMD Phenom(tm) 9550 Quad-Core Processor 2.20GHz
Video controller - ATI Radeon HD 3850 512 MB
Sound device - Realtek High Definition Audio
BIOS - American Megatrends Inc. V3.09
Motherboard - MS-7304VP-A12, Manufacturer: FUJITSU SIEMENS, Version: 1.2
Disk drives - 2 * 500GB SATA2/7200rpm
Physical memory - 2 * 2048MB DDR2
Network adapters - Realtek RTL8168C(P)/8111C(P) Family PCI-E Gigabit Ethernet NIC (NDIS 6.0)

No errors detected with tests (cpu,ram,hdd)
!