Sign-in / Sign-up
Your question
Solved

Asus Sabertooth X58 Problem

Tags:
  • Asus
  • Sabertooth
  • Computer
  • Motherboards
Last response: in Motherboards
Anonymous
a b V Motherboard
a b Ĉ ASUS
January 1, 2011 6:10:15 AM

I'm currently putting together a computer using the Asus Sabertooth X58 and an Evga GTX 460. When it came time to boot, the system lights came on for the CPU and memory but not for the VGA. As a result, I can't view any of the video output from the computer. Has anyone encountered this problem before or have any idea how to fix it? On a side note, I used an anti-static wrist strap and took static electricity precautions, so I doubt that could have caused the issue. Thanks in advance for any responses.

More about : asus sabertooth x58 problem

January 1, 2011 2:41:16 PM

To get the easy answers out of the way...

-remove the gpu and plug it back in
-ensure that the gpu power cables are connected

does the gpu fan start up when you boot up?
m
0
l

Best solution

a c 717 V Motherboard
a c 207 Ĉ ASUS
January 1, 2011 2:46:29 PM

^+1 if it's not seated properly and/or you forgot to connect power to the GTX 460's PCIe 6-pin connectors (2). Also, ensure that you are using the 8-pin for the CPU's MOBO power.
Share
Related resources
Anonymous
a b V Motherboard
a b Ĉ ASUS
January 1, 2011 4:58:16 PM

Best answer selected by marcus1260.
m
0
l
Anonymous
a b V Motherboard
a b Ĉ ASUS
January 1, 2011 5:00:12 PM

jaquith said:
^+1 if it's not seated properly and/or you forgot to connect power to the GTX 460's PCIe 6-pin connectors (2). Also, ensure that you are using the 8-pin for the CPU's MOBO power.


Thanks a bunch! It was the 8-pin power; I knew I was forgetting something.
m
0
l
a c 717 V Motherboard
a c 207 Ĉ ASUS
January 1, 2011 5:10:22 PM

Been there! Have a Great New Year!!!
m
0
l