Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

[Problem]P5K mouse and sounds freezes during IDE-actitity

Last response: in Motherboards
Share
January 9, 2011 4:06:45 PM

Hi,

I have problems with an Asus P5K motherboard.
For example, while listening music with Winamp the sound freezes for short time (maybe 1/10 seconds or something) but this happens regularly and it's very annoying. During these short "freezings", the mouse cursor will stop also for a short moment. Music freezes something like "TRRRRR!!" and goes on again...

This only happen with Windows. Everything works well with GNU/linux debian.

I've been searching for weeks on how to fix this very annoying bug. I have the following hardware:

Asus P5K,
Intel Core 2 6420@ 2.13GHz
2 GB of RAM
Habu USB mouse
USB keyboard

Windows XP Pro SP3.

I followed the instructions I found on the following websites:
http://www.tomshardware.co.uk/forum/244415-12-problem-m...
http://www.techsupportforum.com/hardware-support/mother...
http://vip.asus.com/forum/view.aspx?id=2007101403573606...

I tried to install the latest jmicron driver, I tried to unplug the IDE hard drive, I tried to disable the extra IDE in the BIOS, I tried to disable the secondary IDE channel as well as the second PCI IDE Controller. I tried to revert the Intel ICH9 Family Controller to the Standard Dual Channel PCI IDE controller in the device manager. NONE of these solutions worked for me. I am terribly desperated about this issue.

My current Device manager looks like this:


Please, any help will be very very very much appreciated (like very).
a b Ĉ ASUS
a c 143 V Motherboard
January 12, 2011 12:59:02 AM

use asus link
January 12, 2011 6:46:03 AM

Hi,

Thank you for your answer. I guess you are talking about the following link http://www.jmicron.com/Driver.htm which I of course tried as I said in my first post ("I tried to install the latest jmicron driver"). In fact I tried the latest and the specific version 1.17.39 I've found here http://www.x-drivers.com/catalog/drivers/sata_controlle...

None of these solutions worked.

I may have not understood your answer, can you please be more precise when you say "use asus link".

Again, thanks for your time.

Best regards,
Related resources
a b Ĉ ASUS
a c 143 V Motherboard
January 13, 2011 1:23:27 AM

see asus forum for your board many user had the same issue
!