Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

My new build does not ask for a boot device.

Last response: in Systems
Share
April 28, 2010 11:13:02 AM

Hi there; I have just built my new PC yesterday, using an Asus Rampage II Extreme motherboard. And this motherboard has recognized every component right away, the processor, memory, video card, harddrive, DVD-RW drive... etc.

And it boots just fine and I can enter the setup screen and adjust whatever I want without any problems. The only problem is if there isn't an OS disk in the DVD drive, or if windows is not already installed on the HD; it won't ask for a boot device (like my old intel motherboard). it just shows a black blank screen after the motherboard's start screen, and the only thing to is to shutdown or restart.

I need it to behave normally and ask for a valid bootable disc or HD.

And yes; the boot device order is set to: 1- Optical Drive, and 2- Harddrive.

Again my question is: If there's a bootable device (DVD-ROM/Harddrive) it will accept it, otherwise it won't ask for it at all... why is that?

More about : build boot device

April 28, 2010 1:54:08 PM

inmood said:
Hi there; I have just built my new PC yesterday, using an Asus Rampage II Extreme motherboard. And this motherboard has recognized every component right away, the processor, memory, video card, harddrive, DVD-RW drive... etc.

And it boots just fine and I can enter the setup screen and adjust whatever I want without any problems. The only problem is if there isn't an OS disk in the DVD drive, or if windows is not already installed on the HD; it won't ask for a boot device (like my old intel motherboard). it just shows a black blank screen after the motherboard's start screen, and the only thing to is to shutdown or restart.

I need it to behave normally and ask for a valid bootable disc or HD.

And yes; the boot device order is set to: 1- Optical Drive, and 2- Harddrive.

Again my question is: If there's a bootable device (DVD-ROM/Harddrive) it will accept it, otherwise it won't ask for it at all... why is that?



C'mon guys... any suggestions?
!