Sign in with
Sign up | Sign in
Your question
Solved

Seagate Free Agent goflex desk Stopped Working

Last response: in Storage
Share
June 12, 2012 12:49:37 AM

My external hard drive just stopped working. I can plug it in and I hear it start up and start spinning, but the computer refuses to recognize it. On one computer it does nothing. On my newer lenovo the message "format" k:/ comes up. Someone please help I have tons of Family pictures on this Drive
June 12, 2012 2:12:06 AM

Yoda3333333 said:
My external hard drive just stopped working. I can plug it in and I hear it start up and start spinning, but the computer refuses to recognize it. On one computer it does nothing. On my newer lenovo the message "format" k:/ comes up. Someone please help I have tons of Family pictures on this Drive

Have you tried re-booting the computer with it already plugged in?
June 12, 2012 2:17:30 AM

yes. I have also tried the seagate tools.
Related resources
June 12, 2012 2:26:30 AM

Just got this back from crystaldiskcheck "Caution" rating

----------------------------------------------------------------------------
Enclosure : Seagate FA GoFlex Desk USB Device (V=0BC2, P=5071, sa1)

Temparature : 33 C (91 F)
Health Status : Caution

THESE ARE THE YELLOW/CAUTION CATEGORIES
-- S.M.A.R.T. --------------------------------------------------------------
ID Cur Wor Thr RawValues(6) Attribute Name
05 _94 _94 _36 000000001170 Reallocated Sectors Count
C5 _94 _79 __0 000000000228 Current Pending Sector Count
C6 _94 _79 __0 000000000228 Uncorrectable Sector Count

Best solution

August 2, 2012 7:03:59 PM
Share

Go here, buy this interface board, pull the one off of yours and replace it with this one, plug it in and watch it work. The freeagent drives have a weak interface board. This one will replace your old one, but it won't fit back in the case... but it will let you retrieve your data.

http://www.centrix-intl.com/details.asp?productid=9501
July 3, 2013 3:52:36 PM

Yoda3333333 said:
My external hard drive just stopped working. I can plug it in and I hear it start up and start spinning, but the computer refuses to recognize it. On one computer it does nothing. On my newer lenovo the message "format" k:/ comes up. Someone please help I have tons of Family pictures on this Drive

i have this problem too pls help
!