Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

Cmos battery for toshiba l330d laptop if dead will it cause it not to boot up

Last response: in Motherboards
Share
January 23, 2011 6:21:00 PM

Hello,i have a toshiba l300d laptop running win 7 ultimate when i boot it up ac led is lite up batt led is lite up and dvd rom led permantley lite up screen blank hdd led not lite up but cooling fan runs try power off pushing power button wont turn off
a b D Laptop
a c 1023 V Motherboard
January 23, 2011 6:25:36 PM

It should boot up even if battery flat.
March 20, 2011 6:17:00 PM

jgordon5 said:
Hello,i have a toshiba l300d laptop running win 7 ultimate when i boot it up ac led is lite up batt led is lite up and dvd rom led permantley lite up screen blank hdd led not lite up but cooling fan runs try power off pushing power button wont turn off


Did you have any joy trying to fix this? I've got the same issue. Plug in to mains, press power on, leds's light up, dvd spins up, cooling fan starts up but nothing more. Screen backlight doesn't even come on and no POST. After ~10 off and back on's it may boot normally. When booted laptop works fine. Next time i try and boot, it fails.

Tried removing the battery for 30 secs and then booting just from the mains, stripped the laptop down to the motherboard and re-assembled, when it does boot - left on for 8 hours to make sure battery & cmos battery get a charge.

Sometimes on boot, when the post does work I get an error saying the cmos battery is flat and the bios has lost all its settings (e.g. clock is wrong). The manual says this error can come up when either the main battery or cmos battery are flat (not very useful).

paul.
Anonymous
a b D Laptop
a b V Motherboard
January 18, 2012 2:34:17 PM

bobthebuilder77 said:
Did you have any joy trying to fix this? I've got the same issue. Plug in to mains, press power on, leds's light up, dvd spins up, cooling fan starts up but nothing more. Screen backlight doesn't even come on and no POST. After ~10 off and back on's it may boot normally. When booted laptop works fine. Next time i try and boot, it fails.

Tried removing the battery for 30 secs and then booting just from the mains, stripped the laptop down to the motherboard and re-assembled, when it does boot - left on for 8 hours to make sure battery & cmos battery get a charge.

Sometimes on boot, when the post does work I get an error saying the cmos battery is flat and the bios has lost all its settings (e.g. clock is wrong). The manual says this error can come up when either the main battery or cmos battery are flat (not very useful).

paul.

Hello,
I have the same thing with my laptop. did you get to the bottom of this?

thanks
!