Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

Is my PSU DOA?

Last response: in Components
Share
July 24, 2010 5:05:13 AM

I just finished my FIRST build. It's possible and likely that i'm a dummy and screwed something up. I'm hoping that it's me. I plugged in my new rig, flicked on the switch on the PSU and went to hit the power button and NADA. I think I saw one of my LED fans flash but it could have been my heart just wishing. When it comes to hearing anything start up is there anything I could have done wrong or is my PSU DOA? I just took it out of the box 4 hours ago...

More about : psu doa

July 24, 2010 5:27:55 AM

The Phase LED lights come on. But that's all that happens.
m
0
l
a b ) Power supply
July 24, 2010 5:38:03 AM

its very possible, but with that knowledge, it could be a multitude of different things broken, or not connected correctly.
m
0
l
Related resources
Can't find your answer ? Ask !
July 24, 2010 5:46:06 AM

ares1214 said:
its very possible, but with that knowledge, it could be a multitude of different things broken, or not connected correctly.


exactly. unlike a dead power supply lack of knowledge can be fixed.

Are there any recommended steps to diagnose the issue?

I looked at 24 pin connector from PSU and notice there are only 23 in the 24 slots. Is this normal?
m
0
l
a b ) Power supply
July 24, 2010 5:52:56 AM

what do you mean by only 23? and do you have any other working computers around?
m
0
l
July 24, 2010 6:06:17 AM

ares1214 said:
what do you mean by only 23? and do you have any other working computers around?


I have a couple of laptops. No PC's...

The 24 pin connector from the PCU has 23 connectors inside of it. The spot with the X is empty.

OO
OO
OO
OO
OO
OO
OO
OO
OX
OO
OO
OO


m
0
l
a b ) Power supply
July 24, 2010 6:14:22 AM

that might be the problem. is the entire pin missing, or just the metal inside? either way, my psu has all 24 pins.
m
0
l
July 24, 2010 6:24:11 AM

ares1214 said:
that might be the problem. is the entire pin missing, or just the metal inside? either way, my psu has all 24 pins.


There's no wire connected to that one hole whatsoever. It's a corsair TX650W.
m
0
l
a b ) Power supply
July 24, 2010 6:36:00 AM

o, well then in that case, yes, thats how its suppost to be :lol:  did you connect the power and reset buttons to the mobo?
m
0
l
July 24, 2010 10:55:43 AM

ares1214 said:
o, well then in that case, yes, thats how its suppost to be :lol:  did you connect the power and reset buttons to the mobo?


yes. I've triple checked those.
m
0
l
a b ) Power supply
July 24, 2010 11:21:50 AM

what mother board do you have?
m
0
l
July 24, 2010 11:53:49 AM

ares1214 said:
what mother board do you have?


i was just suffering from lack of sleep. i shouldn't have done my first build after a 14 hour workday. i had something connected that I shouldn't have. I noticed the moment I opened it back up and it worked immediately upon correction. Sad...

THANKS THOUGH!
m
0
l
a b ) Power supply
July 24, 2010 12:50:22 PM

sure thing, any time :lol: 
m
0
l
!