Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

What connectors do I need? And a *NEW PROBLEM*

Last response: in Components
Share
August 6, 2010 7:06:11 AM

I have a sound blaster audigy SE by creative, I need to connect something to it, but I don't know what. I already used up all my wires with my micro atx motherboard. I guess I will need to buy new ones, but I don't know which one. The connectors need to connect to here:



more info on specs:
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E168...

http://www.provantage.com/creative-labs-30sb057000000~7...

More about : connectors problem

August 6, 2010 7:12:54 AM

Googled it, found a review of the card, first guy reckons you dont need to plug it into anything, you should be fine as is it appears :)  the white one is for plugging in a cd drive apparently though
Moto
August 6, 2010 7:25:37 AM

Just cause there's an empty hole, don't mean ya have to fill it. or so the missus keeps telling me...
Related resources
August 6, 2010 7:28:21 AM

Motopsychojdn said:
Googled it, found a review of the card, first guy reckons you dont need to plug it into anything, you should be fine as is it appears :)  the white one is for plugging in a cd drive apparently though
Moto


I tried downloading the driver for this card, but the driver detected no soundcard. I plugged the soundcard into the white slot here ( I have the same motherboard model as the picture, a micro atx dell 0m017g):

August 6, 2010 7:50:24 AM

Vay said:
I tried downloading the driver for this card, but the driver detected no soundcard. I plugged the soundcard into the white slot here ( I have the same motherboard model as the picture, a micro atx dell 0m017g):

http://a.imageshack.us/img197/6156/showimgplcopy.gif


for some reason I can't edit, so here is the double post:

When I move my Lian LI PC-k58 computer, I hear buzzing noises from my speaker, why does it happen and how can I fix this?

I have the speakers plugged into my motherboard's integrated audio.
August 6, 2010 8:05:29 AM

probably a wire making contact with the case somewhere. static feedback.

check the wires to make sure there are no shorts.
August 6, 2010 8:17:43 AM

welshmousepk said:
Just cause there's an empty hole, don't mean ya have to fill it. or so the missus keeps telling me...

Can't agree with you more... Some catchy phrase there, by the way :lol: 
August 6, 2010 8:22:56 AM

The new problem:

I am trying to install the driver for my sound blaster audigy SE here:
http://support.creative.com/Products/ProductDetails.asp...

When I finish the download, it tells me that it doesn't find the product in my system. I checked my device manager and it seems that my sound blaster audigy sound card doesn't show up in my device manager sound and game controller list... what is going on? How do I solve this?
August 6, 2010 8:30:05 AM

Is there anything in your bios to enable sound devices? mine has a 'front panel audio' tab, I deselect that, your Bios should, I say Should have similar
Moto
August 6, 2010 8:46:37 AM

Motopsychojdn said:
Is there anything in your bios to enable sound devices? mine has a 'front panel audio' tab, I deselect that, your Bios should, I say Should have similar
Moto


I only found my integrated audio in my bios utility set up. I can enable it and disable it, but I don't see my sound blaster audigy se.
August 6, 2010 8:48:49 AM

You wont,
disable your integrated audio, plug your sound card in and update drivers for it again, I'll check back in a bit, I need sleep Nightshifts :) 
Moto
August 6, 2010 9:20:58 AM

Motopsychojdn said:
You wont,
disable your integrated audio, plug your sound card in and update drivers for it again, I'll check back in a bit, I need sleep Nightshifts :) 
Moto


It didn't work.
BTW, my sound blaster audigy SE is from my old burnt computer, the card iteself even has some burnt marks on the metallic plate here:


So it could be that the card is broken, but I posted about this some time ago and replies said it should still work since there are no other burnt marks.
August 6, 2010 9:43:44 AM

Vaylen said:
It didn't work.
BTW, my sound blaster audigy SE is from my old burnt computer, the card iteself even has some burnt marks on the metallic plate here:
http://img180.imageshack.us/img180/549/creativesoundblasteraud.jpg

So it could be that the card is broken, but I posted about this some time ago and replies said it should still work since there are no other burnt marks.


Sorry, Vaylen is my abandoned account. Vay is my active account, but sometimes I forget while logging in and I auto fill the ID from the drop down list and log into my Vaylen account by accident.
August 6, 2010 6:17:34 PM

hehe,np man,
is there any way you could get another card to check? it may be that somethings melted/popped inside and its trashed the card, but you cant see the damage,
Moto
!