Texture popup

Hi

On all games, objects such as, trees,plants,characters etc are not visible, i then move one yard forward and they appear, any sort of distance all they not visible, its highly annoying

my specs

ati radeon 5970
core i7 930
950w psu
asus p6tdeluxe
intel ssd 80gb
segate 500gb

any help greatly appreciated!
11 answers Last reply
More about texture popup
  1. OK this is going to take quite some time to work out so the first step what settings are you playing these games at? Second are you using the newest driver or the ones that were on the CD? Is crossfire enabled or in single gpu mode? Is it possible that you could make a few screen shots or a short video of the symptoms?
  2. highest settings possible
    crossfire is enabled

    i will try some screenshots
  3. Well since texture memory is dynamically assigned by drivers these days depending on the amount of system ram in installed. If you have less than 6gb of system ram or a very small page file or none at all could be a culprit.
  4. i have 6gb corsair xms3 ddr3!
  5. Would this be a clean build

    OR is this a replacement card from an nvidia or an older ATI card?

    Did you use driver cleaner before installing the new catalyst drivers?

    Stupid question> did you check your DX version (dxdiag in run box i do believe) to be sure its DX11?

    Hope this helps

    Thanks,

    Uber
  6. a clean build
    and the 5970 was part of the new build i installed 10.4 straight away so no drive cleaner

    thanks for the help
  7. threedom said:
    a clean build
    and the 5970 was part of the new build i installed 10.4 straight away so no drive cleaner

    thanks for the help


    Thanks for the extra information

    If you have another video card to put in the new build, do that and see if u still get the same effect

    If it does not have the same effect, it may be the card or software compatibility for your hardware

    Did you download the right drivers Ex: (i dont know your OS) if you have Win 7 64-bit and you install the 32 bit drivers...this *could* be the problem so please check that

    If it still does the same effect...ill have to research lol (i would take all but one stick of RAM out and try that and if that didnt work i would assume a faulty MoBo)

    Hope this helps

    Uber
  8. I tried an different video card

    still happened

    i downloaded the offical drivers choosing windows 7 64bit drivers in the option menu

    thanks
  9. threedom said:
    I tried an different video card

    still happened

    i downloaded the offical drivers choosing windows 7 64bit drivers in the option menu

    thanks


    Have you installed motherboard drivers?

    Uber


    EDIT (chipset drivers)
  10. i don't thin kso
  11. threedom said:
    i don't thin kso


    Put in the motherboard CD and install drivers

    Please post back

    Uber
Ask a new question

Read More

Graphics Cards Graphics