Asus M4A87TD EVO boot problem

Hello. First of all sry for my english :)

I just made a build with these specs :

Main Board : Asus M4A87TD EVO
Processor : AMD Phenom xII 965 SE Black Box Edition
Ram : Corsair XMS3 2 x 4 GB DDR3 1600 8 GB(kit) CMX8GX3M2A1600C9
HDD : 2 x Corsair SSD 60 GB
COOLER : SCYTE KAMA
PSU : CoolerMaster GX 750W
VIDEO : Gainward Nvidia GeForce GTX 460 SE

The problem is this. If i use both ram dimms the system doesnt boot and the memset let is flashing red. If i use any of dimms , only 1 of them system boots ok.

Any solution ? Cuz i tested almost all i think.

Thanks in advance.
3 answers Last reply
More about asus m4a87td boot problem
  1. That RAM needs 1.65V to work properly, did you change the RAM voltage in the BIOS?
    Also try some other slot for the second stick, slots 1 and 3 if you tried 1 and 2.
  2. i did set 1.65V in bios and still same problem. Also ofc i didnt inserted rams in slots 1 and 2 , i tested with slots 1 and 3 and 2 and 4 still same issue. Not working , only with 1 ram dimm.
  3. You'll have to send back the RAM and get some other one. Many 2x4G refuse to work on a lot of mobos, it's a compatibility issue. See if you can find some tested by them 2x4G in here
    http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=YATvwCy0OZLGNWwp

    Also Crucial tested some RAM with your mobo
    http://www.crucial.com/store/listparts.aspx?model=M4A87TD%20EVO&pl=ASUS&cat=RAM
    http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820148347


    Or get some 4x2G from the Asus QVL above.
Ask a new question

Read More

Asus Motherboards Product