Sign in with
Sign up | Sign in
Your question
Solved

PC hang during gaming.....

Last response: in Graphics & Displays
Share
May 10, 2010 4:32:03 PM

hello everone.......

I have
p4 3.4GHz...
768mb RAM 400MHz DDR2
windows xp sp2

GRAPHICS>>> I had NVIDIA 9400gt 1gb but i removed it temporarily
and now i have integrated ATI XPRESS 200.512mb of video memory(of course some shared)

now the problem start.I installed catalsy 10.2 C control center and adjusted evrything for quality........

now wen i play games after sometime they hang the computer first time it comesback to game and start working again but if i continue playing the gaem then itll hng 2nd tim n won back 2 stat........I hv 2 rstart .........also tis hapen in every games...MOH,CS,COD4,COD1,Mafia1,.......

what can be the problem,I dont think so the settings can be problem because I had set it to default in ccc tis didn worked....

VIRUS can be the issue??????...........

any help will be appreciated......




More about : hang gaming

May 10, 2010 4:47:29 PM

9400gt is RMA ed.......I'm gona by new one/...
m
0
l
May 11, 2010 3:09:22 AM

bro...

forget tat card OK the current system is tis

p4 3.4GHz...
768mb RAM 400MHz DDR2
windows xp sp2
ATI XPRESS 200 512mb shared

now tis is wer de pro s.The card is ggone but the integraed one is still tere.
m
0
l
Related resources
May 11, 2010 6:37:59 AM

have you removed the driver for your 9400GT?

If you are using ATI EXPESS 200 now, then install the driver for it...
m
0
l
May 11, 2010 7:14:54 AM

wa1 said:
have you removed the driver for your 9400GT?

If you are using ATI EXPESS 200 now, then install the driver for it...


hey...Am i mad...
I hv alredy rmoved 9400gt drivers n insta the 1 4 200 XPRESS.May be the problem is heat
m
0
l
May 11, 2010 12:29:03 PM

Tan007 I have no idea what your trying to say half the time. There's too many spelling mistakes.

If your asking why your games are lagging, its because your running off on board graphics which are not suitable for gaming.

Also don't set everything in CCC to quality as it will reduce your FPS, set everything to Performance instead.
m
0
l
May 11, 2010 1:19:34 PM

okay lets handle coolly......

suppose there is game.....CS.

>Before 9400gt arrived with catalyst 10.2 I was able to play it with no lag on onboard 200 SERIES graphs....

>9400gt arrived and I was able to play all other games COD1,2,3,4,MOHPA,CDS1,2....

>after 9400gt arrived.........
the problem arose in card and the card was gone...

now I again want to play CS on on onboard 200 SERIES graphs (back to pavallion).... with catalyst 10.2...but
the game starts it runs smoothly for sometime, almost 45 min then comp stops responding.
Thats the first time if u keep it on for about 10 to 12 min it will recover and then after 5 minutes it'll stop responding again and I have to kick the comps ass,RESTART...
.Again the same process as above will start if we play games........

Is card gone old.....tell me so that I caan kick its sss out of my ******* computer

thanks in advance......
m
0
l
May 11, 2010 1:37:28 PM

Maybe your onboard graphics is overheating, sometimes when a GPU overheats the driver will fail.
Sounds a bit weird considering its just onboard, but thats what I think the problem is.
m
0
l

Best solution

May 11, 2010 1:42:41 PM

Have you used driver cleaner?

It may be an issue with pieces of the old driver not completely deleted and conflicting with ATI drivers

Download driver cleaner and then re install cat 10.2 (10.4 is out btw)

Hope this helps

Uber
Share
May 11, 2010 2:29:33 PM

UberGenocide said:
Have you used driver cleaner?

It may be an issue with pieces of the old driver not completely deleted and conflicting with ATI drivers

Download driver cleaner and then re install cat 10.2 (10.4 is out btw)

Hope this helps

Uber

thx I'll try
m
0
l
May 11, 2010 2:29:35 PM

Rustyy117 said:
Maybe your onboard graphics is overheating, sometimes when a GPU overheats the driver will fail.
Sounds a bit weird considering its just onboard, but thats what I think the problem is.

thx I'll try
m
0
l
May 11, 2010 5:20:13 PM

y 1 answer to ur ???????..


yes i decided to tell u coolly.....


then ......

the term means
Private Parts and Pieces II: Back to the Pavilion is the second "generic" album by Anthony Phillips. The album is composed of previously recorded pieces that had been parts of or intended for other projects.

how come u didnt knew.dont u rock or go to parties...............

m
0
l
May 11, 2010 5:41:29 PM

Quote:
OMG, I'm done with this moron. Nothing he says makes any sense.

I suggest he post in a NON-English forum, because he has no idea how to write in English so that anyone can understand.

This is obviously some kind of joke or this guy is from friggin Mars or something.

Good luck with your problem.



^+1

thought it was a joke but giving him the benefit of the doubt

Uber
m
0
l
May 11, 2010 6:10:43 PM

I used to be one of those unlucky bast^^ds that had nothing else but an IGP and would have this issue. First CLEAN the NB cooler and if possible replace the cooler with a larger one. Yes you can get after market chipset coolers. They vary from nearly free to very expensive. Got one on my 3DFX voodoo 3500 and its has a $30 Thermaltake cooler.
m
0
l
May 12, 2010 5:30:41 AM

UberGenocide said:
Have you used driver cleaner?

It may be an issue with pieces of the old driver not completely deleted and conflicting with ATI drivers

Download driver cleaner and then re install cat 10.2 (10.4 is out btw)

Hope this helps

Uber

tat did de trick...............
m
0
l
May 12, 2010 8:03:29 AM

tat = That and de = the

And ................ = Thanks.
m
0
l
May 12, 2010 9:36:42 AM

Best answer selected by Tan007.
m
0
l
!