Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

PC freeze after instaled a new ATI 5850 card

Last response: in Graphics & Displays
Share
May 21, 2010 2:53:20 PM

I installed recente a saphire ati 5850 ! and when i start play games , pc freeze and reebot, also blue screen come out, somethimes when playng my monitor screen change color like crazy, sometimes green, gray, black, and i need push reset button, i tryed many things but not solve, i make a cpu-z test, as above,

i changed ram voltage to 1.60 volt, like some ppl told me, but keep freezing

ARE THERE SOMETHINGS WRONG !?????

PSU its a 750W ATX Power Supply AP-750GTX/P Actis

(ram whit 1.60)
Intel Core i5 750
Windows Vista Ultimate Edition SP2 (Build 6002)
CPU Arch : 1 CPU - 4 Cores - 4 Threads
CPU PSN : Intel Core i5 CPU 750 @ 2.67GHz
CPU EXT : MMX, SSE (1, 2, 3, 3S, 4.1, 4.2), EM64T, VT-x
CPUID : 6.E.5 / Extended : 6.1E
CPU Cache : L1 : 4 x 32 / 4 x 32 KB - L2 : 4 x 256 KB
CPU Cache : L3 : 8192 KB
Core : Lynnfield (45 nm) / Stepping : B1
Freq : 3056.76 MHz (132.9 * 23)

MB Brand : Asus
MB Model : P7P55D LE
NB : Intel DMI Host Bridge rev 11
SB : Intel P55 rev 05

GPU Type : Radeon HD 5850
GPU Clocks : Core 157 MHz / RAM 300 MHz
DirectX Version : 10.0

RAM : 4096 MB DDR3 Dual Channel
RAM Speed : 664.5 MHz (2:10) @ 9-9-9-24
Slot 1 : 2048MB (10700)
Slot 1 Manufacturer : Corsair
Slot 2 : 2048MB (10700)
Slot 2 Manufacturer : Corsair

http://valid.canardpc.com/cache/screenshot/1199129.png


So i put back to default ram voltage

Intel Core i5 750
Windows Vista Ultimate Edition SP2 (Build 6002)
CPU Arch : 1 CPU - 4 Cores - 4 Threads
CPU PSN : Intel Core i5 CPU 750 @ 2.67GHz
CPU EXT : MMX, SSE (1, 2, 3, 3S, 4.1, 4.2), EM64T, VT-x
CPUID : 6.E.5 / Extended : 6.1E
CPU Cache : L1 : 4 x 32 / 4 x 32 KB - L2 : 4 x 256 KB
CPU Cache : L3 : 8192 KB
Core : Lynnfield (45 nm) / Stepping : B1
Freq : 2934.11 MHz (133.37 * 22)

MB Brand : Asus
MB Model : P7P55D LE
NB : Intel DMI Host Bridge rev 11
SB : Intel P55 rev 05

GPU Type : Radeon HD 5850
GPU Clocks : Core 550 MHz / RAM 900 MHz
DirectX Version : 10.0

RAM : 4096 MB DDR3 Dual Channel
RAM Speed : 666.8 MHz (2:10) @ 9-9-9-24
Slot 1 : 2048MB (10700)
Slot 1 Manufacturer : Corsair
Slot 2 : 2048MB (10700)
Slot 2 Manufacturer : Corsair

thanks for any help or sugestion !
a b à CPUs
May 21, 2010 2:57:31 PM

What is your PSU?
m
0
l
May 21, 2010 3:06:58 PM

My PSU its a 750W ATX Power Supply AP-750GTX/P Actis
m
0
l
Related resources
a b à CPUs
May 21, 2010 3:13:05 PM

I wouldn't trust that PSU (a very poor Chinese off-brand) with that value of computer components. Even if it can technically supply the raw power needed, I wouldn't trust it to be clean enough power to avoid complications. I would be willing to bet this current issue is from the PSU.

Get a good brand PSU rated at 550W or higher for your system.
m
0
l
a b à CPUs
May 21, 2010 4:13:41 PM

uhh, i can't find anything related to his PSU with google search...
Well, cause all the results are in Chinese...
Can you show us the link to this PSU?
m
0
l
May 23, 2010 8:57:19 AM

have you ever noticed "ati2dvag" display driver error or 'INFINITE LOOP'' error when you face theproblem????
if so,, am sure it is the graphic card and motherboard incompatibility....even i faced the problem with my core i3 and h55 motherboard....when i bought a hd 4650 1gb card...
SO REMOVE YOUR GRAPHIC CARD,UNINSTALL THE DRIVERS AND RESTART UR SYSTEM
GO TO UR MOTHERBOARD WEBSITE...DOWNLOAD A LATEST BIOS UPDATE FOR YOUR MOTHERBOARD MODEL which is in EXE format and INSTALL IT
restart ur system 2-3 times
NOW REINSERT YOUR GRAPHIC CARD AND INSTALL DRIVERS FOR IT.....and i hope u hope u have got a fix for ur problem....
m
0
l
!