Sign in with
Sign up | Sign in
Your question
Closed

BIOS Issue

Tags:
  • Chipsets
  • Computer
  • Motherboards
Last response: in Motherboards
Share
May 21, 2011 9:18:11 AM

Hello everyone,
I recently had some issues with my computer (as im writing this post from another one),
You can read about it here to get the full story: http://www.tomshardware.com/forum/316284-33-working-slo...

Anyway, i defaulted my BIOS (as some one suggested me on the post above) which made my computer unuseble as it crushes everytime it tries to load Windows 7.

My Specs are:
Windows 7 32 Bit
Intel DP35DP (Mobo)
4 Giga of DDR 2 Ram (i think 800MHz)
NVidia Geforce 6600GT (i basicly had a GTX 570 which caused some problems and forced me to switch cards and send it into warrenty check)
EZ Cool 400Watts PSU.

Here are the screenshots of the loading process by the order shown:
1. http://imageshack.us/photo/my-images/851/img5595j.jpg/
2. http://imageshack.us/photo/my-images/841/img5596m.jpg/
3. http://imageshack.us/photo/my-images/864/img5601.jpg/

Next up is the windows showing the 4 colored dots connecting and just before they connect it stucks for a second and crushes and the whole process over and over again..

What can I do to solve this issue and actualy use my computer again ?
Thanks from advance !

More about : bios issue

Best solution

a b V Motherboard
May 21, 2011 11:22:28 AM

Usually, the computer will crash while loading windows after loading BIOS defaults because the disk mode defaults to IDE. Try switching the disk mode for the controller your boot drive is connected to to AHCI or if it has defaulted to AHCI, try switching it back to IDE.
Share
a b V Motherboard
February 3, 2012 10:14:53 PM

Best answer selected by mousemonkey.
Score
0
a b V Motherboard
February 3, 2012 10:14:54 PM

This topic has been closed by Mousemonkey
Score
0
!