Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

New build complete..need sw to measure perfomance etc

Last response: in Systems
Share
August 7, 2010 11:29:00 PM

So, I finally completed the new build...set up everything booted it up .. had some issues cleared them and now I am running with all the drivers installed etc.
But I still have some doubts about the memory and HDD that they are not running at full speed. Win Vista keeps lagging sometime like an old pc.

I need all the possible s/ws you can think of measuring the performance of the sytem and which can give me the current stats etc. I know I can go into the BIOS to get these but my problem is the s/w that came with the motherboard is showing me diff values that bios.

My set up
i5 750
Corsair XMS3 2x2GB
WD 1TB SATA 2 HDD
ATI REDEON 5770 sapphire
xfx 650 W psu ( 85%)
LGA 1156 Gigabyte GA-P55A-?UD3 mobo

The prob is.. that Easy Tune 6 s/w that came with mobo shows ram at PC310700H-667Mhz and -2147483648 Bytes ( this is -ve note that - in front) on slot 1 and slot 2 = 0 bytes

I have the ram sticks in DDR3_3 and DD3_4 slots on mobo.I read something about dual channel that I need to place them in DDR3_1 and DDR3_3..to get higher bandwidth.. could that be the reason. ??

Also I am not sure if HDD is automatically at SATA and not IDE ( could be a completely ignorant qtn) basically sometimes the OS just sits there waiting for something to happen and never responds until a cpl of secs.

Any help will be appreciated!
August 7, 2010 11:32:40 PM

This is the build with new egg iutem numbers
N82E16813128412MB GIGABYTE GA-P55A-UD3 P55
N82E16827135204DVD BRN ASUS | DRW-24B1ST/BLK/B/AS
N82E16822136284HD 1T|WD 7K 32M SATA2 WD1001FALS
N82E16814102858VGA SAPPHIRE|100283L HD5770 1G R1
N82E16820145251MEM 2Gx2|CORSAIR TW3X4G1333C9A
N82E16817207002PSU XFX|P1-650X-CAG9 650W RT

and I am using Win Vista 32bit.
!