Video car runs gefore bios on startup?

lately my boot time has increased by 15-20 seconds because my pc is "starting my video card" before it boots bios.

i can hear the fan starting on my 4870 run for about 15-20 seconds then bios kicks in.


wondering if my video card is going bad or its a psu problem?
8 answers Last reply
More about video runs gefore bios startup
  1. does anyone know
  2. What is your PSU? brand? model? how old?
  3. 1 x OCZ ModXStream Pro OCZ700MXSP 700W ATX12V V2.2 / EPS12V SLI Certified CrossFire Ready 80 PLUS Certified Modular Active PFC Power Supply compatible with core i7


    bought it 7/13/2009
  4. As far as i understand it the fan is meant to ramp up at start up like that, its designed to do so to shift any settled dust .

    Mactronix
  5. mactronix said:
    As far as i understand it the fan is meant to ramp up at start up like that, its designed to do so to shift any settled dust .

    Mactronix



    strange, i dont belive it used to do it though which is why im wondering...
    and that its like 10-15 seconds seems pretty long for that
  6. Ah well no its not that then teh start up ramping is like 2-3 seconds at most. What have you changed recently ? Have you had a power outage recently ?

    Mactronix
  7. mactronix said:
    Ah well no its not that then teh start up ramping is like 2-3 seconds at most. What have you changed recently ? Have you had a power outage recently ?

    Mactronix



    well i moved about a month ago, but havent had any power outages or anything. (computer is always on surge protector anyways )
  8. Well if you have not installed anything recently, new Drivers or software etc or had a power outage then about the only other way i can thing of your Bios getting mucked about is if the CMOS battery is on its way out.

    Mactronix
Ask a new question

Read More

Graphics Cards BIOS Video Graphics