Closed

Windows 7 freezing on SSD install PART 2 NOT FIXED

hello folks

Just reformatted my computer over to make a main SSD drive . INstalled windows 7 .. did all updates
Once i have my games installed and everything going.
The computer will lock up after 20-40 mins sometimes when i dont do anything
It will not lock up when i am gaming. but when i am browsing or anything else on the main screen.
It locks up and after 15mins restarts .
When it starts to lock up i push crt alt delete and it shows perparing security options. and it freeezes there

I did a firmware upgrade on the ssd
I already did a full system scan system sweeper off a usb and no virus
I HAVE No virus's
I tried different graphics drivers
i did a sfc /scannow and nothing bad showed up
i put windows 7 disc in to do repairs and nothing bad showed up.
going to next do motherboard updates . any other ideas

i7-940 3.0g
12gigs ddr 3 1600
2 5870s ati
2tb and 60gb ssd
asus motherboard
7 answers Last reply
More about windows freezing install part fixed
  1. What make/model of PSU are you using? Also, are you overclocking anything?
  2. hmmm..
    ssd hdd will not allow to have readyboost so that's not a case.
    turn it off paging file.
    most of advance user told me do not defrag ssd hdd some reason.
    if there are other then ssd hdd on your system please remove other harddrive first.
    Like COLGeek told you please check any overclock status and PSU check.
    Once you success with install windows 7 and install games til that moment all looks fine.
    maybe some kind of tweak tool that setup your pc wrong.
    please double check with your windows 7 that are not fake or crack install.
  3. I am not overclocking anything .
    i just did a full bios update and motherboard crap.
    i have a 800watt silent pro coolmaster psu

    turn off paging file where is that>?

    and no the windows 7 is legit
  4. i think i fixed it

    i updated the motherboard bios and chip. and some other things and now its running better

    thanks for the help
  5. jadair18 said:
    i think i fixed it

    i updated the motherboard bios and chip. and some other things and now its running better

    thanks for the help


    How did you fix it? I have the exact same problem. Almost word for word.
  6. Start a new thread to get help!
  7. This topic has been closed by Area51reopened
Ask a new question

Read More

Windows 7 SSD