Sign in with
Sign up | Sign in
Your question
Solved

ACHI Mode wont boot

Tags:
  • SSD
  • Storage
Last response: in Storage
Share
January 27, 2013 12:56:05 PM

I have a msi 890gxm-g65 motherboard i have a sata 3 Samsung 128gb drive. WHen i put my board into achi before doing a new install many times it goes to no bootable device if i put it back to raid or ide it works fine. Its fusterating my because i can not get it to work. It installs the operating system then says no bootable device. Im so confussed.

Specs:
Windows 7 Ultimate 64
16gb of ddr3 pc1600
Amd X6 1900t oc to 3.9ghz

More about : achi mode wont boot

a b G Storage
January 27, 2013 1:00:53 PM

from a fresh install?

do you have any other hard drive other than the one you are installing windows on to?
m
0
l

Best solution

January 27, 2013 1:03:32 PM

z250kid said:
I have a msi 890gxm-g65 motherboard i have a sata 3 Samsung 128gb drive. WHen i put my board into achi before doing a new install many times it goes to no bootable device if i put it back to raid or ide it works fine. Its fusterating my because i can not get it to work. It installs the operating system then says no bootable device. Im so confussed.

Specs:
Windows 7 Ultimate 64
16gb of ddr3 pc1600
Amd X6 1900t oc to 3.9ghz



easy try this on ide run fix it http://support.microsoft.com/kb/922976

then boot into ahci
Share
Related resources
January 27, 2013 1:11:36 PM

before i install it. I have two hard drives. I have unpluged the second one when installing it. Same thing happens. The second hard drive only has pics and music on it.
m
0
l
a b G Storage
January 27, 2013 1:15:10 PM

well, if the problem isnt the boot manager installing to another drive you may want to try out what the other user in this thread has suggested
m
0
l
January 27, 2013 1:42:35 PM

His link fixed it. What causes it not to work. Also im thinking about a bigger drive what aare your takes on samsung pro 256
m
0
l
February 5, 2013 9:39:17 AM

Best answer selected by z250kid.
m
0
l
!