New processor and windows hangs up on starting logo

like the title says , i have 5600+ and mobo asus m2n-e .. problem is the whenever i run windows it hangs up on the starting windows logo , why its doing it???? could it be processor issue ?? i personally dont think processor could be issue cuz if processor had fault it wont be showing display right guys??
8 answers Last reply
More about processor windows hangs starting logo
  1. It's more likely to be a motherboard bios problem try upgrading it as AMD Athlon X2 5600+ got two revisions

    * SocketAM2, 65W, rev.G2, 1MB, DO
    * SocketAM2, 89W, rev.F3, 2MB, CZ

    F3 revision is a first revision with 89w and does not require any bios upgrade, but as far as the other on G2 is concerned then bios update is mandatory.
  2. sadaathere said:
    like the title says , i have 5600+ and mobo asus m2n-e .. problem is the whenever i run windows it hangs up on the starting windows logo , why its doing it???? could it be processor issue ?? i personally dont think processor could be issue cuz if processor had fault it wont be showing display right guys??


    Need more information. Has this problem started recently, or has it always been like that? Did you make any changes to the system?
  3. it started when i upgraded my processor.. with old processor 4200+ there was no issue
  4. Please list your complete system specifications.
  5. mobo : asus m2n-e
    processor : 5600+ 65W
    ram : 1 gb ddr2
    hd: 500gb
  6. and 450Watt power supply forgot to mention
  7. Do you know which version of the 5600+ you have, and what you current BIOS version is?
  8. Can you boot into Safe Mode?
Ask a new question

Read More

CPUs Asus Processors