PBM: UT2003 on Gentoo Linux doesn't list any Internet server

Archived from groups: alt.games.unreal.tournament2003 (More info?)

Hi.

This is just another post following my question on UT2003 master servers
being down. They're not, hence this post.

I've installed UT2003 v2225 on Gentoo Linux 2.4.26-r6. I've also installed
CM, DE and Epic bonus packs. When I want to play on the Internet, no servers
appear and the list remains dead empty :(.

Does anyone else have that issue (I know at least someone who does, see my
other post about UT2003 servers)? Can it be fixed? and how?

Thanks a lot in advance,
Vince C.
6 answers Last reply
More about ut2003 gentoo linux doesn list internet server
  1. Archived from groups: alt.games.unreal.tournament2003 (More info?)

    On Fri, 23 Jul 2004 12:31:06 +0200, "Vince C." <none@hotmail.com>
    wrote:

    >Does anyone else have that issue (I know at least someone who does, see my
    >other post about UT2003 servers)? Can it be fixed? and how?

    Have you got your firewall settings on too high a level?
    --
    Andrew. To email unscramble nrc@gurjevgrzrboivbhf.pbz & remove spamtrap.
    Help make Usenet a better place: English is read downwards,
    please don't top post. Trim messages to quote only relevant text.
    Check groups.google.com before asking a question.
  2. Archived from groups: alt.games.unreal.tournament2003 (More info?)

    Vince C. enlightened us with:
    > I've installed UT2003 v2225 on Gentoo Linux 2.4.26-r6. I've also installed
    > CM, DE and Epic bonus packs. When I want to play on the Internet, no servers
    > appear and the list remains dead empty :(.

    Check the log file in ~/.ut2003/System/UT2003.log to see if you can
    reach the master servers. Perhaps a firewall setting?

    I don't have ut2003 installed since I bought ut2004, so I can't check
    for you.

    MeltDown
    --
    !For all your UT99/2k3/2k4 questions visit UnrealTower's FAQ section:
    ! http://www.unrealtower.org/faq
    !Home of the FAQs for agut and agut2003.
  3. Archived from groups: alt.games.unreal.tournament2003 (More info?)

    "Andrew" <spamtrap@localhost> a écrit dans le message de
    news:5aq1g05tdu0k0st9umfohcdh75ei80f2ra@4ax.com...
    [...]
    > Have you got your firewall settings on too high a level?

    Well, my FW is just a Windows XP machine with Internet connection shared.
    Gentoo is on another one. I think I can safely assume if it works with UT
    classic (which can ping servers and connect) it should as well with UT200x,
    shouldn't it?

    Vince C.
  4. Archived from groups: alt.games.unreal.tournament2003 (More info?)

    MeltDown wrote:
    > Check the log file in ~/.ut2003/System/UT2003.log to see if you can
    > reach the master servers. Perhaps a firewall setting?

    Thanks again, Meltdown. There are a couple of strange things in the log
    file (note I got them since the first time I installed UT2003 on
    Gentoo). Here's part of the entire log file, hope you'll find something:

    Log: Log file open, Fri Jul 23 14:51:43 2004
    Init: Name subsystem initialized
    Log: Your locale: [ISO-8859-15].

    Init: Version: 2225 (121.29)
    Init: Compiled: Apr 22 2003 21:50:55
    Init: Command line:
    Init: Base directory: /opt/ut2003/System/
    Init: Character set: Unicode
    Init: Build label: UT2003 Build UT2003_Build_[2003-04-07_17.42]
    Log: Bound to Engine.so
    Log: Bound to Core.so
    Init: Object subsystem initialized
    Init: CPU Detected: PentiumPro-class processor (AuthenticAMD)
    Init: CPU Features: CMov FPU RDTSC PAE MMX SSE
    Init: CPU Speed=1460.888780 MHz
    Init: Unreal engine initialized
    Log: Bound to SDLDrv.so
    Init: Detected 0 joysticks
    Init: SDLClient initialized.
    Log: Bound to OpenGLDrv.so
    Init: Initializing OpenGLDrv...
    Log: binding libGL.so.1
    [...]
    Warning: Missing Class Class Editor.TransBuffer
    [...]
    Log: LoadMap:
    NvidiaLogo.ut2?Name=Nasha?Class=Engine.Pawn?Character=Natasha?team=0
    Warning: Type mismatch in MA of Orientation: file 2, class 16
    [...]
    Init: ALAudio: subsystem initialized.
    ScriptLog: Team 0
    ScriptLog: Login: Nasha
    Warning: Failed to load 'NULL' : Can't resolve package name
    Warning: Failed to load 'Class None.': Can't resolve package name
    Security: Unknown security class [] -- System is no secure.
    [...]
    Warning: Failed to load 'NULL' : Can't resolve package name
    Warning: Failed to load 'Class None.': Can't resolve package name
    Security: Unknown security class [] -- System is no secure.
    [...]
    Log: Scanning and building mutator list
    Warning: Failed to load 'Class XWeapons.MutLinkHealer': Object 'Class
    XWeapons.MutLinkHealer' not found
    Log: Failed to load 'Class XWeapons.MutLinkHealer': Object 'Class
    XWeapons.MutLinkHealer' not found
    ScriptLog: 2 Servers 2 Channels
    Log: Resolved ut2003master1.epicgames.com -> 207.135.145.3
    Log: Connection established.
    Log: Connection closed!!
    Log: Resolving ut2003master1.epicgames.com...
    Log: Resolved ut2003master1.epicgames.com -> 207.135.145.3
    Log: Connection established.
    Log: Connection closed!!
    Log: Resolving ut2003master1.epicgames.com...
    Log: Resolved ut2003master1.epicgames.com -> 207.135.145.3
    Log: Connection established.
    Log: Connection closed!!
    Log: Resolving ut2003master1.epicgames.com...
    Log: Resolved ut2003master1.epicgames.com -> 207.135.145.3
    Log: Resolving ut2003master1.epicgames.com...
    Log: Resolved ut2003master1.epicgames.com -> 207.135.145.3
    Log: Connection established.
    Log: Resolving ut2003master1.epicgames.com...
    Log: Resolved ut2003master1.epicgames.com -> 207.135.145.3
    Log: Resolving ut2003master1.epicgames.com...
    Log: Resolved ut2003master1.epicgames.com -> 207.135.145.3
    Log: Resolving ut2003master1.epicgames.com...
    Log: Resolved ut2003master1.epicgames.com -> 207.135.145.3
    Log: Resolving ut2003master1.epicgames.com...
    Log: Resolved ut2003master1.epicgames.com -> 207.135.145.3
    Log: Resolving ut2003master1.epicgames.com...
    Log: Resolved ut2003master1.epicgames.com -> 207.135.145.3
    Log: Resolving ut2003master1.epicgames.com...
    Log: Resolved ut2003master1.epicgames.com -> 207.135.145.3
    Log: Resolving ut2003master1.epicgames.com...
    Log: Resolved ut2003master1.epicgames.com -> 207.135.145.3
    Log: Resolving ut2003master1.epicgames.com...
    Log: Resolved ut2003master1.epicgames.com -> 207.135.145.3
    Log: Connection established.
    Log: Resolving ut2003master1.epicgames.com...
    Log: Resolved ut2003master1.epicgames.com -> 207.135.145.3
    Log: Resolving ut2003master1.epicgames.com...
    Log: Resolved ut2003master1.epicgames.com -> 207.135.145.3
    Log: Connection established.
    Log: Resolving ut2003master1.epicgames.com...
    Log: Resolved ut2003master1.epicgames.com -> 207.135.145.3
    Log: Resolving ut2003master1.epicgames.com...
    Log: Resolved ut2003master1.epicgames.com -> 207.135.145.3
    Log: Connection established.
    Log: Connection closed!!
    Log: Resolving ut2003master1.epicgames.com...
    Log: Resolved ut2003master1.epicgames.com -> 207.135.145.3
    Log: Connection established.
    Log: Connection closed!!
    Log: Resolving ut2003master1.epicgames.com...
    Log: Resolved ut2003master1.epicgames.com -> 207.135.145.3
    Log: Connection established.
    Log: Connection closed!!
    Log: Resolving ut2003master1.epicgames.com...
    Log: Resolved ut2003master1.epicgames.com -> 207.135.145.3
    Log: Connection established.
    Log: Connection closed!!
    ScriptLog: GUIController::CloseMenu - Package.ServerBrowser
    Log: appRequestExit(0)
    Exit: Preparing to exit.
    [...]
    Exit: Exiting.


    Thanks for your help,
    Vince C.
  5. Archived from groups: alt.games.unreal.tournament2003 (More info?)

    Vince C. enlightened us with:
    > Log: Resolved ut2003master1.epicgames.com -> 207.135.145.3
    > Log: Connection established.
    > Log: Connection closed!!

    There you go... the connection is established, and then closed again.
    Try using ut2003master2.epicgames.com, and see if that works. Also,
    check the log files on your XP firewall, if any.

    Another useful tool is Ethereal - it's a network analyzer, which can
    be a live saver if you have network-related problems.

    MeltDown
    --
    !For all your UT99/2k3/2k4 questions visit UnrealTower's FAQ section:
    ! http://www.unrealtower.org/faq
    !Home of the FAQs for agut and agut2003.
  6. Archived from groups: alt.games.unreal.tournament2003 (More info?)

    MeltDown wrote:
    > Vince C. enlightened us with:
    >
    > There you go... the connection is established, and then closed again.
    > Try using ut2003master2.epicgames.com, and see if that works. Also,
    > check the log files on your XP firewall, if any.

    Thaaaaaaaaanks a lot, MeltDown. I was about to reinstall Gentoo once
    more (naaa, just kidding, it took me about one week to have all setup
    back from previous installation; I don't want to do that again soon).

    I wonder what happened to master server 1 but, well, that works. Hope
    master server 2 won't kick me away for a long time... I've lost so much
    practice!

    Thanks again,
    Vince C.
Ask a new question

Read More

Internet Linux Video Games