Sign in with
Sign up | Sign in
Your question
Solved

Please help get my build to work!!

Last response: in Systems
Share
November 4, 2010 10:18:59 PM

I can turn on my PC, but it won't boot up, I get no video output. The RED CPU Led stays lit on my P7P55D motherboard. I've tried just about everything I could think about trying to get this to work. First, I tried taking out separate things, like my harddrive, RAM, videocard, etc.. Then I tried a different power supply and a different videocard, but the cpu led was still red. So I assumed it was either the motherboard or CPU, and I RMA'd them, but I still have the same problem with the new motherboard and CPU. I've read through the manuals and made sure everything was plugged in correctly multiple times, and also made suer that I was grounded. The only thing I can think of is that it's not compatible, but from what I've read it should be.

Specs:

ASUS P7P55D-E Pro LGA 1156 Intel P55 SATA 6Gb/s USB 3.0 ATX Intel Motherboard
MSI N470GTX-M2D12-B GeForce GTX 470 (Fermi) 1280MB 320-bit GDDR5 PCI Express 2.0 x16 HDCP Ready SLI Support Video Card
Crucial 4GB (2 x 2GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1333 (PC3 10600) Dual Channel Kit Desktop Memory Model CT2KIT25664BA1339
SAMSUNG Spinpoint F3 HD103SJ 1TB 7200 RPM SATA 3.0Gb/s 3.5" Internal Hard Drive -Bare Drive
Intel Core i5-760 Lynnfield 2.8GHz 8MB L3 Cache LGA 1156 95W Quad-Core Desktop Processor BX80605I576
CORSAIR CMPSU-650TX 650W ATX12V / EPS12V SLI Ready CrossFire Ready 80 PLUS Certified Active PFC
Antec Three Hundred Illusion Black Steel ATX Mid Tower Computer Case
Cooler Master Intel Core i5 compatible Hyper TX3 Socket 775/1156/AMD 130W 92mm CPU Cooler RR-910-HTX3-G1

More about : build work

a c 103 B Homebuilt system
a c 851 à CPUs
November 4, 2010 10:28:55 PM

I helped a guy here the other day that had similar issues, he forgot to install the motherboard stand offs in the case. Here is a guide if you missed something http://www.tomshardware.com/forum/261145-31-perform-ste... go through it step by step and post back.
m
0
l
November 4, 2010 10:30:54 PM

rolli59 said:
I helped a guy here the other day that had similar issues, he forgot to install the motherboard stand offs in the case. Here is a guide if you missed something http://www.tomshardware.com/forum/261145-31-perform-ste... go through it step by step and post back.


I've already gone through that guide several times. I installed all of the motherboard standoffs in the case.
m
0
l
Related resources

Best solution

a c 103 B Homebuilt system
a c 851 à CPUs
November 4, 2010 10:33:00 PM

Have you done the bread boarding that is linked to in the guide?
Share
November 5, 2010 12:42:48 AM

Best answer selected by narwhals.
m
0
l
November 5, 2010 12:43:18 AM

rolli59 said:
Have you done the bread boarding that is linked to in the guide?


Wow, thank you. I have no idea what I did differently this time, but I finally got it working.
m
0
l
a c 103 B Homebuilt system
a c 851 à CPUs
November 5, 2010 12:52:18 AM

You probably had a short issue motherboard to the case in one way or another.
m
0
l
!