Band new LaCie won't start

I just bought a LaCie 2big 8tb. I plugged it in and no blue bulb lit up. I can't imagine there's much more I can do than plug it in. I tested the power coming out of the end going to the back of the drive, and it tests 12v. I pushed in the blue bulb thinking it might be the on/off. Any thoughts?
4 answers Last reply
More about band lacie start
  1. Have you looked on the back for a power switch? The blue bulb on the front is a drive activity light. Is this a Thunderbolt drive or a USB 3.0 drive? Give the exact model number if you don't find a power switch.
  2. Yes, I looked on the back, but the manual says to simply plug it in and it will light up and appear on the desktop as a mounted drive. I see no switch, nor does the documentation mention one. The exact model number is 7200. A 8 TB 2Big Thunderbold 7200.
  3. I stand corrected, evidently on that model the "blue bulb" is the power button and activity light. You can try looking here http://www.lacie.com/support/support_manifest.htm?id=10573&guideid=10021 and choose the version of OS X you are using.
  4. altobone said:
    I just bought a LaCie 2big 8tb. I plugged it in and no blue bulb lit up. I can't imagine there's much more I can do than plug it in. I tested the power coming out of the end going to the back of the drive, and it tests 12v. I pushed in the blue bulb thinking it might be the on/off. Any thoughts?


    Hi,

    If you do not have a switch on the back to power the device on or off then you need to connect the cable. Most of our drives have smart switches which power the units on and off when they detect computers. If you have NO switch on the back then this is the only way to power the unit on.

    Please call us if you have more questions. www.lacie.com/mystuff or 503-844-4500 (USA)

    ~mn, LaCie
Ask a new question

Read More

Hard Drives Power Lacie Storage