Sign-in / Sign-up
Your question

M4A89GTD pro Post problem

Tags:
  • Asus
  • Memory
  • Motherboards
Last response: in Motherboards
October 22, 2011 5:57:34 PM

Hello,

I got a m4a89gtd pro mobo with a 4X4 Gb ripjaw 1333 mhz from G.Skill. I had this configuration running for 2 weeks but after that when i clomplete shut down my comp it wouldn't post. So i did a jumper and a cmos reset and both didnt work, after that i cleaned my memory and my memory slot after that again it didnt work, also i tried every of the 4 dimms in every slot and again no post. The only thing i get is one long and then 2 short beeps and a dram_light is burning. this light is supposed to burn when there is an error with reading/writing to the memory. I don't know what to do anymore so anyone an idea?

Gamer

More about : m4a89gtd pro post problem

a c 100 Ĉ ASUS
a c 98 } Memory
a c 349 V Motherboard
October 22, 2011 6:26:19 PM

Are you able to access the BIOS after resetting it? Also, are you overclocking anything?
October 22, 2011 6:42:53 PM

i don't overclock and i am not able to get into bios
Related resources
October 22, 2011 8:03:36 PM

gamer00156 said:
i don't overclock and i am not able to get into bios


Your very lucky
Asus has memok and has worked wonders for me
turn off ur pc and look for a little red or black button near ur ram
hold it down and 1s it starts flashing ur pc should turn on and it should work i hope
October 23, 2011 9:18:47 AM

i tested the thing above but this isnt working for me, so i read the manual and there stood that this wouldnt work with Windows os?
October 23, 2011 8:44:41 PM

gamer00156 said:
*bump*


it has worked wonder for my random memory not working.
October 23, 2011 11:55:18 PM

also that makes no sense cause i am using a windows os
October 24, 2011 3:17:10 PM

ok very weird, so you turn of the pc then push memok and then it should work?
a c 100 Ĉ ASUS
a c 98 } Memory
a c 349 V Motherboard
October 24, 2011 3:49:15 PM

gamer00156 said:
ok very weird, so you turn of the pc then push memok and then it should work?

It is a possibility that this will work. The memok switch is kind of like a reset switch and can set the memory back to a working default config. If it works and you get into the BIOS, make sure everything is set to default/stock settings. Then go through this troubleshooting guide to narrow down your problem:

http://www.tomshardware.com/forum/261145-31-perform-ste...
October 24, 2011 8:20:05 PM

I tried the memok button several times now and still the memok is burning, all fans will spin and such but no bios.
October 24, 2011 8:20:09 PM

I tried the memok button several times now and still the memok is burning, all fans will spin and such but no bios.
October 24, 2011 8:20:19 PM

I tried the memok button several times now and still the memok is burning, all fans will spin and such but no bios.

Sorry for triple post but chrome was crashing and sended it 3 times
a c 100 Ĉ ASUS
a c 98 } Memory
a c 349 V Motherboard
October 25, 2011 1:07:02 AM

Did you go through the troubleshooting guide?
October 25, 2011 3:11:00 PM

Yes and still no bios, but a friend of my said that i have to buy a memory from the QVL (the supported memory list) and go with this memory into bios and edit the stuff there so that my other memory could work fine
October 25, 2011 6:05:15 PM

do you guys think this will work?
a c 100 Ĉ ASUS
a c 98 } Memory
a c 349 V Motherboard
October 25, 2011 9:04:22 PM

The memory you have is pretty stock and you should have no compatibility issues with it. Since it fails, with only one stick, I would suspect that your mobo is defective at this point.
October 25, 2011 9:16:22 PM

gamer00156 said:
do you guys think this will work?


to use memok
1:turn off computer
2:find memok button
3: hold button down
4:release after a red led or some led turns on after holding
5: wait and hope