Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

New PC does not produce beep sound on POST!

Last response: in Motherboards
Share
November 5, 2011 2:55:00 PM

I have build up a new pc with the following components. Intel core i3 2100, motherboard Intel DH61 WW, Corsair's 4gb(2X2) RAM 1333, Seagate's 500gb HDD 7200 rpm, PSU corsair vx 450w, OS win7.

Now the problem is, when I boot the pc there is no beep sound on POST and without beep sound the pc booted the os. I have checked the buzzer by removing the RAMs and it proved to be fine.

The second problem is, whenever I coped some large file (around 10 to 20gb) from one volume or outer sources to another volume of computer's drive, it takes lots of time, though the configuration is high enough. And after fifteen minutes, when my monitor goes to power saving mode (the default setting), then I wanted to see the monitor of how much time remaining by pressing any key from keyboard and the coping files stop works forever.

Please help! Is the motherboard problematic? If anyone have any idea regarding the issues please let me know.

November 7, 2011 9:19:51 AM

Thank you for the link. Great discussion there, very useful. I already checked all these but there is no such issues and my problem remains the same..........
m
0
l
Related resources
a c 101 V Motherboard
November 7, 2011 10:45:39 AM

This might sound basic, but does the tiny 'beep speaker' work?
m
0
l
November 9, 2011 5:00:48 AM

Ubrales said:
This might sound basic, but does the tiny 'beep speaker' work?


Yes the buzzer is fine (I have checked the buzzer by removing the RAMs and its' does the job).
m
0
l
a b V Motherboard
November 9, 2011 6:38:16 AM

What is your BIOS version?
m
0
l
!