Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

5970 PROBLEM. ONLY 1 GPU ACTIVE!

Last response: in Graphics & Displays
Share
October 29, 2010 10:46:56 PM

Just got a Saphire HD 5970 and its giving me problems :(  have been serching the net for days trying to find a solution but no luck. PLEASE SOMEONE HELP ME!

ok ok THE PROBLEM is I am getting the same performance, if not less than my old 4870x2.
Found the problem is that only one of the 5970 GPU's is active, the other is completly inactive in both GPUZ and ati overdrive. (game is Crysis WARS)

So far i have tried all of these things that i have found from reading forums.

-Both Gpus show up in device manager, ccc overdrive, GPUZ
-made sure that catalyst ai is on and that crossfire is enabled
-downloaded the ati profilers for crossfire-and the ati xfire logo does show up when im in game, but still one GPU not showing any activity.
-installed and uninstalled different drivers a million times (no success)
-tried removing my i7 overclock from 4.1ghz to standard 2.6ghz ( still only 1 gpu showing activity and performance is still same as my 4870x2 would be at those settings
-ended up reinstalling windows and repeated steps, no success :( 

please if anyone has any ideas ??

CPU: i7 920 2.6ghz oc 4.1ghz
GPU: Sapphire HD5970
Mb: P6T SE x58
Power suply: OCZ 950w
6gb RAM
October 30, 2010 1:20:45 AM

Can you post the image of GPU-Z for both GPUs?

Also, are you going your testing in windowed mode? CF doesn't support windowed mode.
m
0
l
!