Solved

Help! new build won't post

Spent the day putting everything together and tried to start it up but it won't post!
- All fans come on (2 case fans, CPU fan and graphics card fan)
- power switch turns it on but after that power and reset switches do nothing (have to turn it off with switch on power supply)
- ram is seated firmly

Any ideas? I'm going to borrow a friends computer and start switching out parts one by one but i can't get it for a few days. Could my parts be incompatible or something? parts list below.

MOBO: ASRock M3A770DE AM3 AMD 770 ATX.
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813157176&Tpk=asrock%20m3a770de

Memory: G.SKILL Ripjaws Series 4GB (2 x 2GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600 (PC3 12800)
http://www.newegg.com/Product/Prod [...] 6820231277

Case: Antec 300
http://www.newegg.com/Product/Prod

PSU: CORSAIR CMPSU-550VX 550W ATX12V V2.2
http://www.newegg.com/Product/Prod [...] 6817139004

HD: SAMSUNG Spinpoint F3 HD103SJ 1TB 7200 RPM 32MB Cache SATA 3.0Gb/s 3.5"
http://www.newegg.com/Product/Prod [...] 6822152185

CPU: AMD AMD Athlon II X3 450 Rana 3.2GHz 3 x 512KB L2 Cache Socket AM3 95W Triple-Core Desktop Processor
http://www.newegg.com/Product/Prod [...] 6819103886

optical drive: LITE-ON Black 24X DVD
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16827106334

GPU: MSI N460GTX Cyclone 768D5/OC GeForce GTX 460 (Fermi) 768MB :love: :love:
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814127512
6 answers Last reply Best Answer
More about help build post
  1. Best answer
    Not trying to be insulting, just a common mistake, you do have the mobo and CPU plugged in right? Any PC speaker beeps?
  2. No advice is insulting to me. A chassis speaker wasn't included with my MOBO or case. You know the more i think about it the more i doubt whether i plugged in the CPU power connector . . . it's getting late and i don't have time to check but thats the first thing i'm gonna do when i get home from school tomorrow (fml i have an all day class on a saturday . . . )

    PLEASE DISREGARD THIS THREAD UNTIL FURTHER NOTICE. I PROBABLY FORGOT TO PLUG IN THE CPU POWER CONNECTOR
  3. fatherhudson said:
    . . . it's getting late and i don't have time to check ...

    I would have had to check. I wouldn't be able to sleep otherwise. :)

    And even if you get your system running, you really need a system (case) speaker.
  4. Actually i did get up to go plug it in that night :) . I couldn't help it. Worked fine after that btw. I also ordered a chassis speaker from newegg. Shouldn't one come with the case or MOBO though? oh well.

    One more question: how do i update the bios?

    Thanks neededausername and jsc!!

    Moderator(s): I recomend that you make this: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814127512 a sticky (unless it is already and i'm somehow missing it . . . ) It was extremely helpful to me.
  5. Best answer selected by fatherhudson.
  6. fatherhudson said:

    GPU: MSI N460GTX Cyclone 768D5/OC GeForce GTX 460 (Fermi) 768MB :love: :love:
    http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814127512


    wait what? someone added the love smiley faces. Why moderator? why? think i'm a fanboy or something?
Ask a new question

Read More

New Build Systems Product