Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

Windows 7 64-bit and Rosewill Wireless card

Last response: in Wireless Networking
Share
September 21, 2010 12:08:04 AM

I just built a new PC this week, and everything works beautifully. Except for my new wireless card. It's a Rosewill RNX-G300EX and I have Windows 7 Home 64-bit. I have tried everything I could think of to fix this problem. I know others have experienced the same problem where the Rosewill icon turns black, with a big X on it, and says "Not Exist" even though device manager shows the adapter working perfectly.

I have re-set the adapter in the slot (there's only one, so no spare slot to test it in).

I have verified correct drivers, re-installed them, checked my firewall settings, disabled home groups per a previous suggestion.

Windows is fully updated, and I don't currently have a virus protector or anything that would interfere. Any ideas or suggestions would be greatly appreciated.
September 21, 2010 12:10:30 AM

Edit: Additional info--

There's not an on/off switch anywhere that would enable or disable it.
I'm using an AT&T 2Wire Gateway modem/router, and it works just fine for two other computers in the house.
a c 75 F Wireless
a b $ Windows 7
September 21, 2010 1:00:30 AM

have you tried uninstalling the RaConfig utility? It might cause the issue. Just have Windows control the card
September 21, 2010 1:38:19 AM

I have tried this multiple times, including one more attempt just now. Unfortunately, the adapter is still not recognizing itself or picking up any signal.
!