Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

ASUS P8z68-v Gen 3 Frozen/looping boot... please help

Last response: in Motherboards
Share
January 21, 2012 4:21:20 PM

I build this computer about 4-5 days ago. I did not have any problems at all till today.

Every time I power it up, it would sit at the asus logo for about 1-2 minutes. The boot_device_led light would come on and stay lit till windows load up.

So far I have tried unplugging everything and still have the issue. I have turned off the jmicron controller and yet I still have that problem.

I am guessing that the motherboard is trying to find a device to boot and ends up being stuck for a while.

Can someone please help me out here, I am not sure what to do at this point.


My Rig:
Asus p8z68-v gen3
i5 2500k
Corsair vengence 16gb ram
gtx275
psu: 850w
Intel 510 SSD
Western digital caviar black 1tb

a b Ĉ ASUS
a c 127 V Motherboard
January 21, 2012 4:46:33 PM

reset the cmos, and verfiry that the boot device order is correct in the bios.
m
0
l
January 21, 2012 6:09:11 PM

I have reset it and I have verified the boot order. In fact I disabled all other boot options except the main hard drive with windows. It still sits at the ASUS logo for 1-2 minutes then boots up.
m
0
l
Related resources
a b Ĉ ASUS
a c 127 V Motherboard
January 21, 2012 7:40:51 PM

Hmm. It could be a bios glitch related you that version. Have you looked for newer versions of your bios?
m
0
l
January 22, 2012 2:41:42 PM

I figured out what was wrong. I had a external hard drive that was plugged into one of the USBs and for some reason, the motherboard was trying to read it during the boot up.

I read somewhere else that some USB devices would give the motherboard issues and ended up fixing it by unplugging it.

Now it boots super fast.
m
0
l
!