Sign in with
Sign up | Sign in
Your question
Closed

Z68 Fatal1Ty GEN3

Last response: in Motherboards
Share
January 30, 2012 10:16:13 PM

Hi ,
i recently upgraded to a ASrock Fatality Gen3 board and i'm experiencing Strange Problems with my Crossfire system .
i didn't have any problem with my ASUS Z68V-Pro , but since changing the mainboard , i cant get my PC to work like it should .
here is my problem .

first of all my Crossfire is a combination of a 6990 with a 6970
the problems starts when i start disabling the Onboard devices that i do not need , like HD Audio or ASmedia Sata 3.0 Controller , The computer won't Post anymore after disabling these devices and restarting the PC ( either it freezez at the Boot screen Logo , or it enters the setup menu automatically ) , but this only happens when i have 2 vgas installed . if i only use my 6990 , i can disable whatever onboard device i want with no problem at all ...
it';s kinda a weird problem , and one i didn;'t have with the V-Pro , is this something to expect from a GEN3 ??!!
any help would be appreciated
thanks

More about : z68 fatal1ty gen3

a c 180 V Motherboard
January 30, 2012 11:08:38 PM

Well you are talking about two different manufacturers and they naturaly make thier boards a little different. Why are you disabling these things? If the MB works with them enabled and not when they are disabled then I would leave them alone.
Score
0
a c 125 V Motherboard
January 30, 2012 11:14:13 PM

+1. Wierd things can happen when you do as you describe. Leave these things on auto.
Score
0
Related resources
January 31, 2012 9:00:33 AM

Well isn't the purpose of an Enable/Disable Option , Being able to choose between one of them , and not forced to use one ? :(  :( 
Score
0
a c 180 V Motherboard
January 31, 2012 10:56:18 PM

That is true but why would you want to diable the usb 3.0? Since you don't need these devices do you really have to disable them? I would just leave them on auto if the motherboard performs better with them on auto.
Score
0
February 1, 2012 11:01:00 AM

my frame dropped from 60FPS Fix , to Max60 Min30 in crysis 2 ...
i have frame drops in BF3 now too .
i think smthing is wrong with the mainboard ....
Score
0

Best solution

February 8, 2012 10:41:53 AM

solved the issue , the problem was from the ........ KEYBOARD ,
as strange as it seems like, after reading some post on asrock forums , found out that this mobo behave strangely when an "Uncompatible" Keyboard is pluged into it , and that a BETA Bios , IMPROVES the compatibility with other KBs , so i flashed the BETA bios and it COmpletely Disabled the Kb until the Windows boot ( G510 ) . tried with another KB and it just works fine in the Bios Setup .
so used the other Kb to change the bios setting , saved them , unpluged the Kb , and then pluged back my Logitech G510 , and everything seems the be fine :) 
Share
a b V Motherboard
February 8, 2012 5:03:35 PM

Best answer selected by mousemonkey.
Score
0
a b V Motherboard
February 8, 2012 5:03:38 PM

This topic has been closed by Mousemonkey
Score
0
!