Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

No vga signal or boot screen, MEMOK light ON

Last response: in Motherboards
Share
March 4, 2012 11:12:26 PM

I assembled new build (ASUS P8Z68-V LX, Intel i5-2500k) as below but it's not powering up to boot menu and no vga display on monitor. Also the RAM MEMOK LED light stays ON. http://img.tomshardware.com/forum/uk/icones/smilies/pff...

CPU: i5-2500k
Mobo: ASUS P8Z68-V LX LGA 1155 Z68 ATX Intel Motherboard
Ram: Corsair DDR3-1600MHz : 1.65v, Kingston DDR3-1333MHz : 1.5v
PSU: OCZ ModXStream Pro 600W
Case: Cooler Master 690 II Advanced

Originally i had corsair xms memory (DDR3-1600, 1.65v). Even though it shows supported in the MB manual to make sure it's not the problem i bought a Kingston hyperblu memory (DDR3-1333, 1.5v) but still have the MEMOK light constantly on. I did press that MEMOK button and it tried to tune the memory by resetting couple of times and eventually the LED stays lit.

I tried all below
- Clearing the RAM with jumper and removing the CMOS battery
- powering up with one RAM in different slots
- minimal configuration of CPU, fan, MB
- followed steps here http://www.tomshardware.com/forum/261145-31-perform-ste...

please let me know what else i could try to fix this.
I got most above from microcenter store.
March 7, 2012 12:40:19 AM

Hi vamsiram

This might sound way off but check and do two things.
1. make sure your memory sockets are not warped see this link
http://www.tomshardware.com/forum/forum2.php?config=tom...

2. Clean the memory chips pins and very importantly the memory socket connectors. They may have a special paste over them that prevents the memory from being connected correctly.
To clean them you could try a cotton bud dipped in Methylated Spirits or isopropylene

and then do the reset etc again.

Cheers.
m
0
l
Related resources
!