Sign in with
Sign up | Sign in
Your question
Closed

Phenom II x4 955 running on M2N32-SLI Deluxe slow performance

Last response: in CPUs
Share
July 9, 2011 6:53:56 PM

I just bought a AMD Phenom II x4 955 for my M2N32-SLI Deluxe motherboard. I read that others were able to get it to work so I wanted to try. I do have it working but when I run 3DMark06 my score is still very low, Far Cry 2 benchmarks are only averaging 40 - 45 avg.I fixed the issue with Cool 'n Quiet and only running 800mhz. My score is 10645 but everyone else is around 20k. Here are my specs, can anyone help explain why?

Asus M2N32-SLI Deluxe
4 GB RAM
2x275 GTX SLI

July 9, 2011 7:07:20 PM

are you only running at 800mhz? download cpu-z and check the clock speed. I had to go into bios and manually set things to get it running at normal speeds
Score
0
a b à CPUs
July 9, 2011 7:51:47 PM

What do you mean you "fixed the issue with cool n quiet and only running 800mhz"?

It's supposed to do that.
Score
0
Related resources
July 9, 2011 8:19:45 PM

If I had left cool n quiet enabled I could never get above 800mhz. I used CPU-Z to find my actual speed it is now running at 3.2Ghz. 200x16. But that is not the point. Why do I still have weak performance, am I missing something.
Score
0
a b à CPUs
July 9, 2011 9:15:59 PM



Who is everybody else?

A lot of factors can go into a score.

They may be overclocking the cpu or gpu.

They may be running the benchmark in a different vesion of DirectX.

They may have a different operating system.

They may be running a different resolution.
Score
0
July 9, 2011 9:45:14 PM

2ak2 said:
are you only running at 800mhz? download cpu-z and check the clock speed. I had to go into bios and manually set things to get it running at normal speeds


I had to do the same thing, then adjust the multiplier for each of the CPUs in the Nvidia control panel. The version of my BIOS is 5002, what version are you running? What scores or benchmarks do you use?
Score
0
July 9, 2011 9:50:09 PM

geekapproved said:
Who is everybody else?

A lot of factors can go into a score.

They may be overclocking the cpu or gpu.

They may be running the benchmark in a different vesion of DirectX.

They may have a different operating system.

They may be running a different resolution.


I understand there are a lot of factors that could play into this? I posted to see if anyone had a similar situation. I've had you reply to my postings before and do not appreciate your condescending remarks, if you have anything to say that is helpful that would be greatly appreciated but please don't post just to post.
Score
0
a b à CPUs
July 9, 2011 10:44:05 PM

Condescending remarks? What part of my reply to you was condescending??

You shouldn't use such big words if you don't even know the meaning.

I listed the factors that would make a score different. Sorry if I hurt your feelings.
Score
0
a b à CPUs
July 9, 2011 11:15:36 PM

You can really only compare scores with others using similar GPUs with similar processors....

As for FarCry, list the resolution and game settings please...
Score
0
July 9, 2011 11:43:23 PM

i sort of got screwed http://www.tomshardware.com/forum/308630-28-getting-482...

if you're clocking at 3.2 then I'll have to guess it's your gtx 275's. I scored 15k on 2.8ghz :| check out older drivers. I'd use the program 'driver sweep' to get rid of your current nvidia drivers. I have a radeon hd 4890, and the newer drivers are bad. Could be the same with gtx 275's since theyre older than the dx11 cards. good luck
Score
0

Best solution

a b à CPUs
July 10, 2011 3:54:35 AM

http://www.tomshardware.com/charts/gaming-graphics-card...

It seems possible you are only getting results that would seem typical with a single GTX275.....; check each card individually in single GPU config....? Then double check all SLI options in drivers/BIOS, etc....
Share
July 10, 2011 9:00:03 PM

When benchmarked FarCry2 I set the res to 1980x1080 and very high settings. Also, when I look in the nivida control panel I have SLI enabled and I'm running the latest drivers.

Is there a way to verify that both cards are actually being used in SLI?
Score
0
a b à CPUs
July 10, 2011 9:19:04 PM

Turn on the SLi indicators via the Nv control panel.
Score
0
July 12, 2011 7:44:52 AM

Thanks I found the indicators and I also figured out the low frame rate issue in FarCry 2. It was the profile, it was not setup for SLI. I assumed it would just take my global settings, but once I change it, framerates went up into the low to mid 70's
Score
0
July 12, 2011 8:52:43 PM

Best answer selected by perryjm.
Score
0
a b à CPUs
July 12, 2011 8:53:37 PM

This topic has been closed by Mousemonkey
Score
0
!