Sign in with
Sign up | Sign in
Your question
Closed

Stuck on windows 7 logo

Last response: in Windows 7
Share
December 1, 2011 4:00:49 PM

Hey guys, i recently built a computer and got everything working :D  . Now my problem is that after i shut down my computer for example at night and turn it on in the morning it will always get stuck in the windows 7 logo. I have to turn off the pc and turn it back on once or twice for it to boot correctly. Is there any way to fix this problem? I have have windows 7 ultimate 64 bit and i have re-installed it twice already but still get this problem. This only happens when i leave the computer off for a long period of time.


If i have the wrong section i apologize, but i'm some what new to the forums.

More about : stuck windows logo

December 1, 2011 4:18:22 PM

Sorry for double posting, for got to include this.

Sometimes i get this error that says Hyper Transport sync flood on boot. It has only happened like 2 times, but i think i should mention it.
Score
0

Best solution

December 1, 2011 4:38:58 PM

I had that happen before. Turned out that one of the sticks of RAM wasn't playing nice with the motherboard. A weird one, for sure.
Share
Related resources
December 1, 2011 4:56:53 PM

So i should remove the ram and see if it happens again?
Score
0
December 1, 2011 5:50:32 PM

That would be an easy enough test. ;) 
Score
0
December 4, 2011 4:40:17 PM

That kind off fixed the problem. I even change the slot the ram was but today i got the same problem. The pc was booting but got stuck on the windows 7 logo. A restart does fix it, but happens again after i leave my pc off for a very long time.
Score
0
a b $ Windows 7
December 4, 2011 8:50:52 PM

What are the specs? PSU? Mobo?
Score
0
December 5, 2011 2:24:32 AM

Mobo - FOXCONN A7DA-S 3.0 AM3 790GX RT - Bios p09
MEM - 2Gx2|GSKILL F3-10666CL8D-4GBRM
CPU - amd athlon II x4 640
PSU - APEVIA(ASP)|ATX-AS680W-BL RT
Graphics card - HIS|H685FN1GD HD6850 1G R
Score
0
December 9, 2011 7:31:53 PM

So far my pc has been working fine. I contacted Foxconn and they told me do reset bios settings since the updated they gave me changed them. The pc has been working fine for the past 2 days. Thanks to everyone for replying and helping out.
Score
0
a c 395 $ Windows 7
December 9, 2011 7:34:37 PM

Glad to hear it's running better now.Thanks for using the forum!
Score
0
a b $ Windows 7
December 9, 2011 8:10:46 PM

dimeloklk said:
So far my pc has been working fine. I contacted Foxconn and they told me do reset bios settings since the updated they gave me changed them. The pc has been working fine for the past 2 days. Thanks to everyone for replying and helping out.

Good for u, small fix like that is no problem at all.
Score
0
December 16, 2011 5:17:10 AM

Best answer selected by dimeloklk.
Score
0
a b $ Windows 7
December 16, 2011 5:20:06 AM

This topic has been closed by Nikorr.
Score
0
!