Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

Xfx 5670 get a blank screen

Last response: in Graphics & Displays
Share
February 9, 2011 2:31:47 PM

Hello,
I recently tried to install an xfx HD5670 graphics card and when I push the power button on the computer, I get a loud fan and the screen is just blank(black) and nothing happens. I did put in a 480 PSU. The computer works fine when I take the card out. I even changed the setting on the BIOS to start up with the PCI-E. Might be that the computer is too old for it(2005), it's a HP a1310n. I upgraded to windows 7 so not sure what it could be. I did tried to updat BIOS but it wouldn't do it. I get a "can't update BIOS(1)." message. Any ideas?

Here is my motherboard; http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?docname=c00...

Another thing, after I take out the card and restart the computer I get the loud fan for 2-3 seconds then it goes away. When I try to start the computer with the card, the fan noise is there the whole time until I shut the computer off.

More about : xfx 5670 blank screen

February 9, 2011 7:38:35 PM

Anyone? Bueller? Bueller?
m
0
l
a b U Graphics card
February 9, 2011 9:23:35 PM

Could be a few things wrong.

a) it has a 6 or 8 pin power connector that you haven't connected.

or

b) you got a card that was doa.

If there's no power connector that you haven't plugged in, your cards probably dead. so RMA it unfortunately :/ 
m
0
l
Related resources
February 10, 2011 12:40:59 AM

Yeah, there is nothing to hook it power to the card. So I got a bad card then? :pfff:  That blows. Was this a good card to begin with?? Thanks.
m
0
l
a c 147 U Graphics card
February 10, 2011 1:07:21 AM

opexx said:
Could be a few things wrong.

a) it has a 6 or 8 pin power connector that you haven't connected./


5670 does not have extra power connector. the card pulls the power directly from PCI-E slot. i suspect the problem is come from lack of power
m
0
l
a c 147 U Graphics card
February 10, 2011 1:09:20 AM

nite82hawk said:
Ok, so I did a search and it seems that this being a 2.1 card and having an "older" system it will not work; http://www.tomshardware.com/forum/307443-33-radeon-5670...

It looks like the 2.0 cards should work with my system. Should I get the same card in the 2.0 flavor?? http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E168...

Or is there a better card out there than this for around $100? Any input is appreciated, thanks.


it could be that. i remember some motherboard need BIOS update so they can properly detect the card.
m
0
l
a c 147 U Graphics card
February 10, 2011 1:52:30 PM

it should work but it will use more power than 5670 since the card need 1 6 pin pci-e power connector. like i mention before if your real problem lies on power supply then getting this card won't solve your problem.
m
0
l
February 10, 2011 4:40:41 PM

Thanks. I'll see if the 480w psu will cover it.
m
0
l
!