Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

Crysis 2 MP out, post your FPS

Last response: in Graphics & Displays
Share
a c 169 U Graphics card
March 1, 2011 7:09:56 AM

Direct download link
http://static.cdn.ea.com/crytek/u/f/crysis2/Crysis_2_Mu...
Note that you need to have an account on http://www.mycrysis.com/ for multiplayer

Post your system specs,the resolution you're playing and your FPS.

More about : crysis post fps

March 1, 2011 5:31:16 PM

Frames 6561
Time (ms) 80000
Min 63
Max 106
Avg 87.013


done with a q6600 @ 3.2ghz
ATI 6950
4mb of ram
windows vista 32 bit

crysis 2 SETTINGS

1920 x 1200
system specs : gamer


Frames 3832
Time (ms) 80000
Min 38
Max 67
Avg 47.9

crysis 2 SETTINGS

1920 x 1200
system specs : Hardcore
a b U Graphics card
March 1, 2011 5:47:54 PM

Didn't record a benchmark, but:

Averaging about 40 FPS, dips down to 30 FPS (never noticed it go below 30), sometimes went up to 50 FPS in enclosed spaces.

System specs:

Phenom II X4 955 @ 3.2GHz
2x Radeon 6870 (Crossfired)
8GB RAM
Windows 7 64-Bit

Crysis 2 Settings:

1920 x 1080
Graphics on Hardcore (Apparently that's the highest setting?)

EDIT: And... shouldn't this be in Gaming?
Related resources
a b U Graphics card
March 1, 2011 7:07:20 PM

MSI P7N SLI-FI
Q9550
8gb DDR2 800
GTX 465s in SLI(2)
win 7 65

I'm getting anywhere between 41 and 58 fps, I would say average is in the mid to high 40s, but SLI IS NOT WORKING, the 2nd card clocks down to idle clocks and sits at 9% usage when I enter a server. I assume this is something that will be fixed in the real game....

And I can't find a benchmarking utility for the demo....
a b U Graphics card
March 1, 2011 7:16:54 PM

benski said:
MSI P7N SLI-FI
Q9550
8gb DDR2 800
GTX 465s in SLI(2)
win 7 65

I'm getting anywhere between 41 and 58 fps, I would say average is in the mid to high 40s, but SLI IS NOT WORKING, the 2nd card clocks down to idle clocks and sits at 9% usage when I enter a server. I assume this is something that will be fixed in the real game....

And I can't find a benchmarking utility for the demo....


Use Fraps.
a b U Graphics card
March 1, 2011 7:44:47 PM

Frames, Time (ms), Min, Max, Avg
6842, 136301, 39, 74, 50.198

Thats from the skyline map, I think it runs a little slower in the other one.
a b U Graphics card
March 1, 2011 8:49:22 PM

Can anyone else with a SLI setup confirm that it doesn't work in the demo, or is it just me?
a c 125 U Graphics card
March 1, 2011 8:54:08 PM

I think CF and SLI would both be broken because AMD hasn't updated the Crossfire Application Profiles... I don't know if SLI has a similar thing but I would guess so.

Anyway I'm going to download this when I get home in a couple hours.
a b U Graphics card
March 1, 2011 8:57:40 PM

SLI doesn't have profiles, it usually works without issue. When the game starts up it's working, but then when I go to actually load a map and play it's like my cards switch back into windowed mode and the 2nd gpu goes to its idle clocks.
a b U Graphics card
March 1, 2011 9:00:53 PM

Okay, benchmarked; system specs are as above.

Min: 23
Max: 48
Avg: 37.197

This was on Pier 17, Skyline ran faster (but still getting almost 40 FPS average)
a b U Graphics card
March 1, 2011 9:03:36 PM

Frames, Time (ms), Min, Max, Avg
21499, 244253, 60, 141, 88.019

Skyline 1680x1050 Gamer

Q6600 @3200
HD5850 775/1125

Pretty much the same on the other map, 90fps Avg.
a b U Graphics card
March 1, 2011 9:49:44 PM

MSI Afterburner is giving me 60-70 but I cannot test anymore because it says it cannot connect to multiplayer.
March 1, 2011 9:51:08 PM

i5 760 @ 3.8ghz
6gm 1440mhz ram
8800GTS

Skyline 1680x1050 Gamer avg 30fps
a b U Graphics card
March 1, 2011 9:55:44 PM

z06psi said:
MSI Afterburner is giving me 60-70 but I cannot test anymore because it says it cannot connect to multiplayer.


Same here, I guess the master server went down.
March 1, 2011 10:32:06 PM

1920x1080 Hardcore mode.

Im getting about 35-45 fps when using fraps. Runs pretty smoothly. I only have 1 EVGA 460 SE, overclocked a bit. I just ordered another one in anticipation for the game. I realized now I might not need the 2nd card but couldn't hurt I guess.
March 2, 2011 2:12:14 AM

It said can't log in becuase my nickname starts with 3. Am I the only one.
a b U Graphics card
March 2, 2011 2:33:01 AM

benski said:
SLI doesn't have profiles, it usually works without issue. When the game starts up it's working, but then when I go to actually load a map and play it's like my cards switch back into windowed mode and the 2nd gpu goes to its idle clocks.


Unless something has changed as of late, my understanding is Nvidia has always had SLI profiles automatically integrated into the drivers, unlike AMD where you have to do a separate application profile install. You can also set up custom profiles per game which I sometimes have to do. You can read more on that here:
http://www.slizone.com/object/slizone2_game.html
a c 125 U Graphics card
March 2, 2011 3:09:07 AM

4ktv said:
It said can't log in becuase my nickname starts with 3. Am I the only one.


No. Well not a 3 specifically. My nickname is exactly the same as here: Wolfram23. I made my account, I can login on their site... but no luck getting in. It tells me that my nickname is invalid. Obviously it's not. On their support forums it looks like several people are having this issue. Sucks but maybe it'll work tomorrow.
a c 169 U Graphics card
March 2, 2011 11:30:58 AM

OK so after 13hrs of downloading(with a mighty 45KB/S :o  ) I finally finished downloading it.
I played a bit of Skyline map and here are my results
Avg: 46.548 - Min: 40 - Max: 65
1920x1200/Hardcore
i7 860 @ stock/HD 5970

I'm kinda disappointed because I don't have any sound ! My headset is Logitech G35 and i did a google search and it seems all G35 owners don't have any sound in this game.
Update,It seems the only way to play this with G35 is to uninstall it's driver.
Update 2
Strangely enough,I got better scores with sound-enabled(through speakers)
Frames: 5099 - Time: 68554ms - Avg: 74.379 - Min: 56 - Max: 96 (skyline)
Also when I disabled CF,I got notably lower FPS,so I think CF works here.
a b U Graphics card
March 2, 2011 12:14:22 PM

professorprofessorson said:
Unless something has changed as of late, my understanding is Nvidia has always had SLI profiles automatically integrated into the drivers, unlike AMD where you have to do a separate application profile install. You can also set up custom profiles per game which I sometimes have to do. You can read more on that here:
http://www.slizone.com/object/slizone2_game.html

Hmm thanks for the info, it's interesting becuase I have a number of games not on that list that work perfectly in SLI, and I've never had to set up a profile for anything before, it just worked. Looks like Nvidia has some newer drivers out though I'll try them and see if it makes a difference.
March 2, 2011 12:27:53 PM

I’m running the AMD 6 core Black Edition with an ATI H567Q1GD Radeon HD 5670. I have the resolution set at 1920x1080 with advanced set and I’m only getting between 17 – 22 FPS. I’m thinking about buying a second 5670 for Crossfire. Do you think it would help or do I need to move up to a better card?
a b U Graphics card
March 2, 2011 12:39:19 PM

HD5670 is pretty weak for 1920x1080. Maybe you should try 1680x1050.

I'm averaging 90fps at 1680x1050 with a HD5850 and Q6600.

To the others, I had trouble connecting as well, but I kept trying and was able to get into a couple servers and play for a while.
March 2, 2011 12:44:55 PM

geekapproved said:
HD5670 is pretty weak for 1920x1080. Maybe you should try 1680x1050.

I'm averaging 90fps at 1680x1050 with a HD5850 and Q6600.

To the others, I had trouble connecting as well, but I kept trying and was able to get into a couple servers and play for a while.



I'll try that today. Would a HD6870 be better for 1920x1080? Thanks for the help.
a b U Graphics card
March 2, 2011 1:03:32 PM

Yeah it would be a lot better. 6870 is in the 5850 performance range.
a b U Graphics card
March 2, 2011 1:04:57 PM

No luck with the newer Nvidia drivers and SLI, still getting 50 fps in hardcore and 90 in gamer (1680x1050), and now the second card shows 0% activity with a 51mhz core and 135 mhz mem and idle voltage of 0.875 even though the nvidia sli thing says GPU2 40% in the top left corner of the screen.


a b U Graphics card
March 2, 2011 2:32:15 PM

Wow, that's a big diff between hardcore and gamer. Gonna bench hardcore now.

***Re-benched on Hardcore/1680x1050/Crash


Frames, Time (ms), Min, Max, Avg
9162, 191742, 37, 64, 47.783

Avg 48fps

Not too bad for my dinasoar.
a c 141 U Graphics card
March 2, 2011 3:40:04 PM

i got average around mid 30s. game setting on hardcore with 1600x900 resolution.
March 2, 2011 3:42:46 PM

Still not working. It say's nick name invald and it works on mycrysis.
March 2, 2011 4:28:41 PM

geekapproved said:
Yeah it would be a lot better. 6870 is in the 5850 performance range.



I tried what you said and changed the resolution 1680x1050 and set it to gamer. I’m getting right around 30fps. It’s better but I think I’m going to upgrade the card. None the less the game is awesome. I pre-ordered the limited edition about 2 weeks ago.
a b U Graphics card
March 2, 2011 7:43:46 PM

4ktv said:
Still not working. It say's nick name invald and it works on mycrysis.


If your trying to type in a nickname and your not registered, of course it's going to say "invalid nickname".

You have to choose register, then make up a nickname and password. :hello: 
a b U Graphics card
March 2, 2011 10:24:25 PM

I'll have to play the demo again tonight. Didn't actually Benchmark it last night. Though I did do some 30FPS Fraps recordings. :) 

Clips of me playing Crysis 2 (HD 1080p) & getting owned.
http://www.youtube.com/watch?v=F0o_NHSwgIY&hd=1

Intel i5-750 @ 4Ghz
GTX 470 SLI (though SLI is not supported yet)
1920x1080 @ Hardcore (max).

I installed the EVGA SLI Enchancement patch for Crysis 2 but i'm not so sure it was functional.
a c 169 U Graphics card
March 2, 2011 11:17:43 PM

MadCatz900 said:
i5 760 @ 3.8ghz
6gm 1440mhz ram
8800GTS

Skyline 1680x1050 Gamer avg 30fps

what 8800gts do you have? 320mb or 640 mb. Im gonna run the demo tonight when i get home from work, would be good to compare since you have a much faster CPU weather or not this game is GPU or CPU bound, looks to be more GPU so far as per others results.
March 2, 2011 11:52:04 PM

This ain't dx11 yet right?
a b U Graphics card
March 3, 2011 12:13:46 AM

Getting about 25-35 FPS on Gamer.
1920*1080
Phenom 9750
9600GSO 1.5GB
The performance was spectacular considering my low specs.
a b U Graphics card
March 3, 2011 12:24:59 AM

Intel core i7 870@4GHZ
1680X1050
MSI Geforce GTX 275 1792MB Lightning edition
Hardcore-35-40fps never dips below 30
advanced-50-70fps
Gamer-75-100fps
March 3, 2011 12:58:47 AM

iam2thecrowe said:
what 8800gts do you have? 320mb or 640 mb. Im gonna run the demo tonight when i get home from work, would be good to compare since you have a much faster CPU weather or not this game is GPU or CPU bound, looks to be more GPU so far as per others results.


Ive got the 8800GTS 640mb version but ill be upgrading to the 560 gtx soon.
a c 125 U Graphics card
March 3, 2011 1:22:39 AM

People who have successfully logged in: Did you use a GameSpy account or MyCrysis account? Neither of mine work. I get invalid username with the myCrysis account and stupidly if I use the GameSpy one I get... nothing. It shows "signing in" when I hit enter and then it just goes back to the login screen. Over and over and over again.
March 3, 2011 4:09:20 AM

How do I record my FPS?
March 3, 2011 4:27:55 AM

I had on 1080p on hardcore *I think that is the highest* didn't see any lagging but I don't have a benchmark
March 3, 2011 5:13:59 AM

Phenom IIx4 955 OC 3.8ghz
4gig ddr3 1333
HD6950
intel x-25 80gig SSD
1920x1200
Hardcore

Average 46.47
a c 169 U Graphics card
March 3, 2011 11:16:37 AM

to BruceOTB
It's DX9
to Randomacts
Use Fraps.
March 3, 2011 1:05:30 PM

Since the demo is dx9 does this mean we will see a certain amount of fps drop in the full game because its dx11?
a b U Graphics card
March 3, 2011 1:30:24 PM

Apparently NVIDIA did a little benchmark and here are the results:
http://www.geforce.com/#/Optimize/Guides/crysis-2-bench...

Quote:
Unlike the first game, Crysis 2 doesn't have any graphical sliders or checkboxes to enable. Instead, there are three preset modes: Gamer, Advanced, and Hardcore.


Seriously, how could you do this Crytek? :fou: 
a c 141 U Graphics card
March 3, 2011 1:36:36 PM

Tamz_msc said:
Apparently NVIDIA did a little benchmark and here are the results:
http://www.geforce.com/#/Optimize/Guides/crysis-2-bench...

Quote:
Unlike the first game, Crysis 2 doesn't have any graphical sliders or checkboxes to enable. Instead, there are three preset modes: Gamer, Advanced, and Hardcore.


Seriously, how could you do this Crytek? :fou: 


honestly i don't like like that. :fou:  it might be easy to some but to me i like to tweak the setting manually to match my hardware
March 3, 2011 2:43:34 PM

Anybody played in GT430??
a b U Graphics card
March 3, 2011 2:56:23 PM

plznote said:
Getting about 25-35 FPS on Gamer.
1920*1080
Phenom 9750
9600GSO 1.5GB
The performance was spectacular considering my low specs.


Gamer is the lowest setting. Try Hardcore.
Anonymous
a b U Graphics card
March 3, 2011 11:40:16 PM

Specs.
CPU: i5 760 @ 4ghz
RAM DDR3 4GB, 1500mhz
GPU: GTX 260

RES: 1900*1200

Settings on Hardcore. Most of the time stays around 40s to mid 50s, minimum it drops to is 30 which is rare.
March 4, 2011 1:12:23 AM

geekapproved said:
HD5670 is pretty weak for 1920x1080. Maybe you should try 1680x1050.

I'm averaging 90fps at 1680x1050 with a HD5850 and Q6600.

To the others, I had trouble connecting as well, but I kept trying and was able to get into a couple servers and play for a while.


Wow, is your Q6600 OC'ed? That's the CPU I have on an ASUS Striker Extreme nForce 680i MoBo
March 4, 2011 1:34:43 AM

I'm getting 900 FPS....



During loading screens
a b U Graphics card
March 4, 2011 2:13:12 AM

wolfram23 said:
People who have successfully logged in: Did you use a GameSpy account or MyCrysis account? Neither of mine work. I get invalid username with the myCrysis account and stupidly if I use the GameSpy one I get... nothing. It shows "signing in" when I hit enter and then it just goes back to the login screen. Over and over and over again.


I just signed up when I launched the demo from Steam....
I think you click "Sign Up" or "Forgot password" or something :) 
!