Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

New Build BSOD after ten minutes every time after a cold boot

Last response: in Memory
Share
April 23, 2012 5:33:25 PM

I just put together a new build and it seems like every time i cold boot i get the same Memory_Management bsod after about ten minutes. I ran a memtest for about 30 minutes and it found no errors. After i get the bsod the system restarts and i then have 0 problems after. But after i power down and then turn it back on later i get the same bsod. Any help would be greatly appreciated.

Specs:
ASUS Sabertooth X79
Intel Core i7-3930K
G.SKILL Ripjaws Z Series 16GB (4 x 4GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 2133
EVGA GeForce GTX 680 2GB
2x Mushkin Enhanced Chronos 120GB SATA III in Raid0
Corsair TX850
Windows 7 Pro x64
April 24, 2012 4:51:02 PM

-Update

The bsod i am getting seems to be either the Memory_Management or ntfs.sys error. It still only happens once after about ten minutes after the computer being off for awhile and then after that it works fine.

heres a pic of the ntfs.sys bsod


and heres the dmp file
http://www.mediafire.com/?aspqlvkib9j1qwm
m
0
l
April 25, 2012 10:47:31 AM

-Update 2

heres my newest BSOD from this morning


i would also post the dmp file but this bsod froze on initializing disk for crash dump so there was no dmp file.
m
0
l
Related resources
May 16, 2012 7:50:59 AM

Same problem for me. After 5-6 crashes the computer will run for ever without any problems until turned off and gets cold
m
0
l
May 16, 2012 7:53:35 AM

I think its not a problem of faulty ram or processor or CPU or PSU . I think its something wrong with temperature and how different parts interact when they are at different temperatures when they warm up causing electrical instability.
m
0
l
May 28, 2012 4:07:38 PM

I tried everything. I even ran the ram at 1866 1.65v but still no luck. I got angry and RMA'd the ram. Purchased the Corsair Dominator GT 16GB DDR3 2133 CL9 1.5V. Works amazing with no problems i definitively recommend!!
m
0
l
!