Sign in with
Sign up | Sign in
Your question
Solved

XFX Radeon HD 4870

Last response: in Graphics & Displays
Share
April 14, 2011 10:40:17 AM

I have a XFX Radeon HD 4870. My system configuration is-
Intel Core 2 Duo E7400 (OC to 3.52 GHz, 333MHz FSB, 1.416V VCore)
ASUS P5KPL-AM/PS (Intel G31 chipset, 3 phase power, PCIe v1.1)
Kingston Value RAM 4GB (2GB x2 dual channel symmetric) DDR2 800 6-5-5-15 (OC to 840MHz @ 5-5-5-15)
Zebronics Platinum 500W (22A -- +12V, 24A -- +3.3V, 26A -- +5V, 0.8A -- -5V, 2.0A -- +5VSB)
XFX Radeon HD 4870 1GB (tweaked fan control and ati superior powerplay disabled, so voltage got unlocked to 1.276 from a max of 1.263 when powerplay was enabled)
Creative X-Fi Titanium (PCIex1)

There are 4 LEDs on the 4870 board, which flashes once every time the system is turned on or off if there are no other problems. Now one of the 4 LEDs is not flashing anymore when the computer turns on or off, which used to work just the last time turned my pc on and turned off. Is there any problem with this? And secondly, what is the function of these LEDs on board?

PLEASE HELP...

More about : xfx radeon 4870

Best solution

April 14, 2011 1:30:00 PM

"D1601 - Red LED On, shows critical temperature fault
D1602 - Red LED On, shows External power connector A was removed
D1603 - Red LED On, shows External power connector B was removed
D601 - Red LED On, shows critical Core power fault"

Sounds like the LED is just bust, I shouldn't worry.
Share
April 15, 2011 5:09:43 AM

ethel said:
"D1601 - Red LED On, shows critical temperature fault
D1602 - Red LED On, shows External power connector A was removed
D1603 - Red LED On, shows External power connector B was removed
D601 - Red LED On, shows critical Core power fault"

Sounds like the LED is just bust, I shouldn't worry.


Why are these specs not given by xfx, I searched a lot. Should I take it to the service center for the dead LED D601?
It is not flashing along with the others at startup or shutdown. Are you sure that it is dead, seeing the symptoms, and not any kind of problem? Is it because ati superior powerplay was disabled by editing its bios?

PLEASE HELP...
m
0
l
Related resources
April 15, 2011 12:40:25 PM

If the graphics card is still working fine, don't worry about a warning LED failing - most cards don't even have them.
m
0
l
April 15, 2011 3:10:29 PM

OK, thank you very much.
m
0
l
October 8, 2011 8:43:54 AM

Best answer selected by Swarnendu.
m
0
l
!