Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

Black Screen, No POST

Last response: in Systems
Share
July 6, 2011 12:50:33 AM

I apologize if this isn't the place to post, but I didn't see a place for it.

Today while on my computer I was rendering a video and also had firefox open with 3 tabs. I was watching a video on Youtube and my computer monitors just randomly go black as if my computer had shut off, I thought that I had flipped a breaker, but upon checking I had not. When I went to boot up I had no POST and my monitors stayed black. It was working fine just the day before and now I can't boot up. I also noticed that my case fan was humming and not going the speed that it usually goes. I can tap on it and the speed goes back to normal for a moment and the sound stops for a moment

I have checked my video card, even used the onboard graphics for the mobo. I have reseated the RAM and cleaned out the CPU Fan. I don't think that the monitors are at fault, because what are the chances that they both die at the same exact time.

My system is as follows

CPU: AMD Athlon II X4 640 (3.0ghz [No OC] )
GPU (Video Card): Galaxy Geforce GTX 460 1gb
Mobo: MSI 880GM-E41
RAM: G.SKILL Ripjaws Series 4GB (2 x 2GB) 240-Pin DDR3 1333mhz
Cooling: Stock Cooling for CPU, GPU (1 x 120mm Case Fan)
HDD's: 1x 1TB Seagate 7200rpm 1x 80GB Seagate 7200rpm
OS: Windows 7 Ultimate 64bit
PSU: Antec 750watt

Does anyone have a fix for this? Will I need new parts? Please help me

More about : black screen post

July 6, 2011 3:33:14 AM

it sounds like a dead psu. can you test another psu in your machine?
m
0
l
July 6, 2011 5:02:15 AM

I found the problem, it was a stick of RAM that went bad. took it out and it works fine, going to RMA it. But, now my G930 headset is crackling, and it wasn't before...
m
0
l
!