Sign in with
Sign up | Sign in
Your question
Solved

My Sapphire Radeon 6950 isn't being detected.

Last response: in Graphics & Displays
Share
April 27, 2011 3:19:36 PM

Hello All,

I just built this computer and hdmi works fine on the mobo side. Switching over to the 6950 I cant even get the boot screen up nothing changes on the screen its just blake. I went on the ATI website got the most updated drivers and installed them still nothing. Any ideas what could be causing this problem?

Specs:
GIGABYTE GA-880GM-D2H AM3 AMD 880G HDMI Micro ATX AMD Motherboard
G.SKILL Ripjaws Series 4GB 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1333 (PC3 10666)
AMD Phenom II X4 955 Black Edition Deneb 3.2GHz Socket AM3 125W Quad-Core Processor
CORSAIR HX Series CMPSU-750HX 750W ATX12V 2.3 / EPS12V 2.91 SLI Ready CrossFire Ready 80 PLUS SILVER Certified Modular Active PFC Power Supply
SAPPHIRE 100312-1GSR Radeon HD 6950 1GB 256-bit GDDR5 PCI Express 2.1 x16 HDCP Ready CrossFireX Support Video Card with Eyefinity
SAMSUNG Spinpoint F3 HD502HJ 500GB 7200 RPM SATA 3.0Gb/s 3.5" Internal Hard Drive -Bare Drive

Running Windows 7 Ultimate

Much appreciation to all that can help!

Best solution

a b U Graphics card
April 27, 2011 10:12:33 PM

are the 2, 6 pin connectors plugged in?
Share
a b U Graphics card
April 27, 2011 10:48:02 PM

^^ what he said

Also try another video card just in case
m
0
l
Related resources
April 27, 2011 11:06:59 PM

Yes there is power going into it. The fan is on and running.
m
0
l
April 27, 2011 11:54:08 PM

Go into the BIOS and make sure that the card is selected as the primary device and disable the onboard video.
m
0
l
April 28, 2011 12:07:05 AM

Best answer selected by TurtleTech.
m
0
l
April 28, 2011 12:08:01 AM

Thank you all for responding but, the problem was solved due to wiring popping out and it is now securely plugged in. Thank you all again :D !
m
0
l
!