Sign in with
Sign up | Sign in
Your question
Solved

Cosair ram problm

Last response: in Memory
Share
July 7, 2012 8:47:55 AM

hi all,

i have a 4gb cosair DDR3 1333MHZ ram & my pc was working fine but now that i bought another 4gb cosair DDR3 1333MHZ ram & after install it in the my pc my pc started to freezz. it is working fine for some time but then suddenly patches of colour blocks appears in screen then i had to restart my pc . please help me in finding out the root cause

More about : cosair ram problm

a b } Memory
July 7, 2012 10:17:03 AM

Memory could be incompatible or you may need to reset the bios to default.

Worse case could be damaged memory slots or the motherboard screws being too tight causing the slots to bow.
a b } Memory
July 7, 2012 12:35:34 PM

Before reaching for straws, how about a simple explanation. A bad ram stick.
Related resources
a b } Memory
July 7, 2012 1:04:34 PM

Money on simple explanation :) 
July 8, 2012 7:39:28 AM

I TRIED SWAPING THE 2 RAMS IN TO DIFFFERENT SLOT STILL SAME PROB.
BUT IF I TRY ANY ONE AT A TIME IT IS WORKING FINE.

PLEASE HELP SUGGESTING A SOLUTION FOR THIS IF POSSIBLE
a b } Memory
July 8, 2012 7:54:23 AM

The 2nd memory you bought might not be compatible with the other.

Are they both in the correct slots? They can’t just go in any slot, there is a certain sequence and are colour coded to be accurate. Check your manual or the internet on where to have your memory.

What motherboard do you have? Memory types come with different voltage requirements, are you certain you bought the right memory for your system?
a c 146 } Memory
July 8, 2012 8:03:37 AM

vichu20 said:
hi all,

i have a 4gb cosair DDR3 1333MHZ ram & my pc was working fine but now that i bought another 4gb cosair DDR3 1333MHZ ram & after install it in the my pc my pc started to freezz. it is working fine for some time but then suddenly patches of colour blocks appears in screen then i had to restart my pc . please help me in finding out the root cause

Well, can u post the links to the RAM?
July 8, 2012 9:19:42 AM

yes both are cosair 4gb 1333 mhz, & yes i have installed them in correct slot.

i even checked by using cpu-z, the voltage in that says 1.5v for all the 3 column.

@nikorr what do you mean by "can u post the links to the ram"???
a c 146 } Memory
July 8, 2012 9:24:37 AM

Whats your mobo and CPU?
July 8, 2012 10:21:40 AM

nikorr said:
Whats your mobo and CPU?



MB is M4A88T-M LE (asus)

CPU - AMD phenom II X4 965 black edition 3.4GHZ
a c 146 } Memory
July 8, 2012 11:49:30 AM

Copy the image addres and paste it between this.
a c 146 } Memory
July 8, 2012 12:27:32 PM

OK, what are your temps?

Best solution

a c 146 } Memory
July 8, 2012 12:28:39 PM
Share
July 10, 2012 3:32:03 PM

Best answer selected by vichu20.
July 10, 2012 4:36:38 PM

nikorr said:
OK, what are your temps?



temp is 53* & goes upto 71*
a c 146 } Memory
July 10, 2012 11:27:26 PM

Is it under the load?

Idle should be in 30's and low 70's under the load.
!