Intel motherboard 5.1 sound not working properly

Hello! This is the first time in post something here.
I have an intel DH55tc motherboard and im using its onboard 5.1 sound system. Everything worked fine untill I changed my case, i got a Thermaltake Armor a90. Now my front right speaker is not working anymore!
Any idea will be highly appreciated!
9 answers Last reply
More about intel motherboard sound working properly
  1. Well you can check the cables in the back, It may be a cable problem.
  2. night_wolf said:
    Well you can check the cables in the back, It may be a cable problem.


    Already checked all cables, all the speakers work fine and my Realtek software is up to date.
  3. isn't your settings set to put sound only out on the left speaker?
  4. night_wolf said:
    isn't your settings set to put sound only out on the left speaker?

    No. 5.1 audio setting is active and all speakers work according to that (all of them but front right). I even changed it to 4.1 and to stereo mode but it is still muted somehow.
  5. disassemble the board and case and make sure nothing is shorting the motherboard
  6. popatim said:
    disassemble the board and case and make sure nothing is shorting the motherboard

    Already did, everything seems to be plugged properly.
  7. can you swap speakers to determine if its the speaker or the port
  8. popatim said:
    can you swap speakers to determine if its the speaker or the port

    All the speakers work fine, i swapped them, checked all connections, wires, etc.
  9. then it must be a software problem of some kind!
Ask a new question

Read More

Sound Cards Intel Motherboards Components