Mobo Problems

So i just put together a new build with an asrock extreme 4, and I have checked and rechecked every hookup and power plug, but my computer won't start. I am fairly sure it is my mobo because i hear no beeps and also the led doesn't light up at all. Also i can see the graphics card fan start to spin a bit and i can see the light and flicker a but when i switch the power supply on, so i know that works. I have the RAM in correctly but still nothing starts. Any advice would be helpful.
10 answers Last reply
More about mobo problems
  1. http://www.tomshardware.com/forum/261145-31-perform-steps-posting-post-boot-video-problems

    you probably done most of thses steps but i am posting this link and suggesting you "breadboard" the motherboard to see if you are having a shorting problem..
  2. OK, post your specs...

    CPU:
    RAM: with link please.
    Motherboard:
    GPU:
    PSU:
    HDD: /SSD
    OS type + version
  3. CPU: Intel Core i5-3570

    Ram: Corsair Vengance 8gb http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820145345

    Motherboard: Asrock z77 extreme4

    GPU: Sapphire Radeon HD 6950 2gb GDDR5

    PSU: Rosewill Hive-750W

    HDD: Western Digital Caviar Blue 500gb

    OS Type: Windows 7 64bit
  4. That is good mobo, I recommend it a lot : )

    RAM is great, also recommend it.

    Good choices.
  5. Get this to speed up everything.

    Mushkin Enhanced Chronos MKNSSDCR60GB 2.5" 60GB SATA III Asynchronous MLC Internal Solid State Drive
    3.5” adapter bracket included

    $59.99 + FREE SHIPPING

    http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820226247
  6. And this to cool it, so u can OC : )
  7. If u get an after market CPU cooler, u can OC to 4.5GHz with ease : )
    COOLER MASTER Hyper 212 Plus120mm CPU Cooler
    http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16835103065



  8. Whats your case?
  9. Yeah i have the Hyper 212 plus, and my problem i think might be the motherboard. The system wont turn on at all but when i hit the switch to turn on my power supply the lights kinda flicker and such and also when i try to turn the system on i can see the gpu fans start to spool up a little. So i know its not a power supply problem. Also im not sure if there is supposed to bed an led lit up on the mobo, because if there is then it isnt on, and hasnt been on once, even when the power is all hooked up when i try to turn it on. I have tried pretty much everything except taking everything out and breadboarding, but even if i do that i dont really know what im looking for because if it is the mother board bread borading still wouldnt tell me anything i think.
  10. Reset the CMOS memory the right way as is described in the motherboard manual using the clear CMOS link with the power cord unplugged.
    And when the battery is out, press the power button to discharge all the electricity from the system.
    How To Clear CMOS @ http://pcsupport.about.com/od/fixtheproblem/tp/clearcmos.htm
Ask a new question

Read More

Motherboards Product