Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

Asus P9X79 Pro and Corsair SSD

Last response: in Motherboards
Share
August 28, 2012 6:32:36 AM

I am trying to install windows 7 on a clean PC with P9X79 Pro mobo and Corsair SSD. I have SATA set to RAID. After the first step of copying and expanding windows files the system goes into reboot and comes across the error that "windows failed to start". I followed the instruction in the thread by user 'jaquith' whose suggestion seemed to have worked for many. But I get the same problems always.
Any help is appreciated.
Thank you.
August 28, 2012 2:20:08 PM

Here is my more information regarding my configuration

INTEL I7-3960X 3.3GHZ 15MB LGA 2011
CORSAIR 240 GB FORCE SERIES SATA III FORCE 240 MLC SSD
2TB SATA III 6GB/S 7200RPM 64MB CACHE 3.5" HD
GSKILL 32GB DDR3 16000MHZ RIPJAWS-X MEMORY
BLACK PIONEER BDR-207BKS 12X BLU-RAY WRITER SATA
ASUS P9X79 PRO X79 QUAD CROSSFIRE/3 WAY SLI SATA 3 USB 3.0 LGA 2011
EVGA SUPERCLOCK GTX 670 4GB PCIE

I am so far unable to install Windows 7 Ultimate using either the SSD or the 2TB drive in any of the modes RAID, AHCI or IDE. Any help is greatly appreciated.

Thank you
m
0
l
August 28, 2012 2:56:28 PM

This morning I tried to install using only the 2 TB drive connected. SATA was set to RAID. I used a flash drive to install. DVD drive was disconnected. This time the install actually proceeded past the first screen after restart and it indicated setting up services. But halfway through the installation complained that some device could not be configured and went into a loop of restarting and trying to configure windows services.
m
0
l
!