Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

Internet speed dropped after re-install

Last response: in Networking
Share
October 24, 2010 6:15:26 AM

Recently i had to re-install my OS and now my speed has dropped to 200Kbit/s from 1.3Mbit/s. Im not sure why it happened but i installed my drivers for the Realtek LAN and it still doesn't work correctly. All the other PC's in the house work fine. Not sure where else to look, im more of a hardware guy rather than Networking.

All help is greatly appreciated.
Anonymous
October 24, 2010 6:53:09 AM

What's the picture in Device Manager -- yellow flagged, resource conflicts ? Have you updated the driver from the motherboard maker's site or from Realtek ?

Worst comes to worst, buy a PCI network adapter for peanuts that comes with a driver disc -- then either disable the Realtek or let them coexist..
m
0
l
October 24, 2010 7:08:18 AM

Quote:
What's the picture in Device Manager -- yellow flagged, resource conflicts ? Have you updated the driver from the motherboard maker's site or from Realtek ?

Worst comes to worst, buy a PCI network adapter for peanuts that comes with a driver disc -- then either disable the Realtek or let them coexist..

Its not flagged and it is updated by windows 7 if I recall. I went to my Mobo manufacturers site and downloaded the only thing i could find for my Ethernet NIC.

I will look for exact drivers for it in the meantime, thing is I never did it in the first place...
m
0
l
Related resources
Anonymous
October 24, 2010 7:12:44 AM

Win7 may have updated itself at some point and changed things. See if the driver on the Realtek site is newer than the one from the mobo maker.
m
0
l
October 24, 2010 7:18:19 AM

Alright, Ill do that now.
m
0
l
October 24, 2010 7:33:29 AM

Hmm, did that but now its only going to 400Kb/s...
m
0
l
October 24, 2010 11:08:38 PM

My download is still capped at 300kb/s after another re-install of windows 7 and the drivers from site.
m
0
l
!